Forum Srpska Vretena |  Srpski forum na srpskom jeziku

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Podvarak sa tri vrste mesa  (Pročitano 14807 puta)

Niko

  • новајлија
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 65
Podvarak sa tri vrste mesa
« Odgovor #1 poslato: 16-12-2012, 05:17:53 »


Sastojci

    800 gr kiselog kupusa ribanca
    1 ćureći karabatak
    200 gr dimljene slanine
    350 gr junećeg ribića
    2 veće glavice crnog luka
    paradjz pire
    aleva paprika

Priprema

    Slaninu isecite na komade, sitnije ili krupnije po želji i stavite u odgovarajući sud zajedno sa sitno iseckanim lukom.
    Pustite da se slanina istopi na laganoj vatri a luk prodinstajte na masnoći iz slaninice.
    Sklonite sa vatre, dodajte kupus i dobro promešajte.
    U đuveč sipajte malo vode da prekrije dno pa stavite ćuretinu i junetinu. Rasporedite kupus i nalijte da ogrezne vodom u koju ste dodali 1 dl paradjz pirea i 2 kafene kašičice mlevene paprike (po želji paprika može biti ljuta ili slatka).
    Pecite na 200 stepeni petnaestak minuta a zatim smanjite vatru na 180 stepeni. Što se duže sprema podvarak je ukusniji a treba ga peći najmanje sat i po vremena.

Savet: Probajte kupus pre no što ga stavite u jelo i ocenite da li je dovoljno ili previše slan, odnosno da li treba da ga isperete ili da dodate soli. Imajte u vidu da će nalivena voda ublažiti slanoću kupusa i dimljene slanince.
Sačuvana