Forum Srpska Vretena |  Srpski forum na srpskom jeziku

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Stranice: [1] 2 3 ... 10
 1 
 poslato: 27-07-2020, 09:34:42 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
POSEBNA PONUDA HIBRIDNIH VOZILA
ISKORISTITE DRŽAVNE SUBVENCIJE ZA HIBRIDE OD 2.500€*

Za sva vozila važi:
✔ Hibridi su oslobođeni Poreza na upotrebu motornih vozila koji se plaća prilikom registracije svake godine**
✔ Da su dostupna za brzu isporuku
✔ 0% kamate do 3.000€/36 meseci
✔ Eco frendly kamata, Kredit za kupovinu novog ekološkog vozila - CA banka
✔ Toyota Flex

https://www.toyota.rs/current-offers/ponuda-hibrida*Uredbom Vlade Republike Srbije odobrene su subvencije za nabavku novih vozila s hibridnim pogonom od 2500 EUR, a za Plug-in verzije 3500 EUR. Zahtеv za subvеncionisanu kupovinu novog vozila u skladu sa ovom urеdbom podnosi sе Ministarstvu zaštitе životnе srеdinе u skladu sa članom 6 Uredbe.

Vlasnici automobila s hibridnim pogonom od 01. januara 2020. ne plaćaju Porez na upotrebu motornih vozila. Saznajte više ovde.
Odaberite željeni način kontakta

Kontaktirajte Toyota prodavca direktno ili popunite formu, a odabrani prodavac će Vas kontaktirati u najkraćem roku.
Naši prodavci su na raspolaganju da zajedno sa vama prođu kroz sve detalje koji vas zanimaju, radnim danima od 08 – 17h
i subotom od 09 -14h.
Takođe na raspolaganju vam je i naš Live chat koji vam može pomoći i odgovoriti na sva pitanja, online.
 2 
 poslato: 27-07-2020, 09:28:18 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
BEZBEDNO POVEZIVANJE, DIGITALNA TRANSFORMACIJA

Vrhunske tehnologije razvijene na temelju imageRUNNER ADVANCE DX platforme kompanije Canon.

Povezivanje sa informatičkim oblakom

Štampajte sa bilo kojeg mesta uz kompletnu zaštitu dokumenata i upravljajte štampanjem pomoću rešenja u informatičkom oblaku, kao što je uniFLOW Online.

Pametni digitalni radni procesi

Napredni hardver i inovativni softver zajednički funkcionišu na digitalizovanju podataka i modernizovanju poslovnih procesa.

Efikasna automatizacija

Smanjite ručne zadatke koji oduzimaju vreme unapređivanjem radnih procesa za snimanje i čuvanje dokumenata pomoću pametne automatizacije.

Skeniranje visokih performansi


Brzo, tiho i jednostavno skeniranje dokumenata, uz podršku za različite veličine papira i mogućnost pretraživanja skeniranih podataka.

Bezbednost od 360°

Obezbedite svaki korak digitalne transformacije uz potpunu zaštitu za dokumente, uređaje i mrežu.


 3 
 poslato: 18-07-2020, 12:36:41 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Najisplativiji sistem obnovljive energije, solarni paneli za smanjenje troška električne energije.

Šta je solarno navodnjavanje?

Solarno navodnjavanje će obezbediti vašim biljkama dovoljno vode tokom letnjih dana, a primena sunčeve energije postaje sve glavni izvor poljoprivrednog procesa.Navodnjavanje uz pomoć sunčeve energije, koristi se u različitim vidovima biljne proizvodnje na mestima gde nije prisutna električna mreža i gde ne postoji adekvatan način napajanja samog sistema.

Sistemi solarnih crpnih stanica mogu da se koriste u izolovanim atarima i smanjuju potrebu za dizel pumpama i gorivom koje ih pokreće, kao i kompletnim održavanjem koje sa sobom nosi takav jedan sistem.

Međutim, takav scenario nije jedini izbor korišćenja ovog metoda, već ga koriste i oni koji znatno žele da smanje utrošak električne energije u cilju veće isplativosti i ekološke predanosti u svojoj proizvodnji.

Solarno navodnjavanje se koristi za snabdevanje vodom uz niže troškove održavanja i više isplativosti kako odmiče vreme. Kao deo sistema za soalrno navodnjavanje se koriste pumpe za vodu nemačkog brenda Lorentz koje su dizajnirane, kako bi se napajale sa strujom koja dolazi sa solarnih panela.

Pokretanje i rad solarne pumpe obezbeđuju solarni paneli, koji sunčevu svetlost pretvaraju u električnu energiju.

Solarne pumpe pogodne su za primenu gde nije dovedena električna mreža, a postoje izvorišta vode u okruženju: bunari, podzemne vode, potok, kanal, reka ili jezero.

Kao što su poljoprivrednici pronašli pravi način u navodnjavanju svojih polja i uštedi električnog i pogonskog goriva, tako rešenje postoji i za druge koji istim putem žele da crpe energiju u cilju grejanja.
Benefiti i uštede poljoprivrednika i zemljoposednika korišćenjem solarnog sistema navodnjavanja


Benefiti i ušteda kod primene solarnih pumpi

Prednosti solarnih pumpi za navodnjavanje u odnosu na konvencionalne električne pumpe su brojne;

    Solarne pumpe za vodu ne zahtevaju nikakvo gorivo ili struj
    Dovoljna je jedna instalacija, a nakon toga pumpe ne zahtevaju ponovljene troškove električne energije ili goriva
    Solarne pumpe nemaju probelma sa uticajem struje (nizak napon ili jednofazni problemi)
    Mogu se instalirati u udaljenim područjima gde električna energija nije dostupna ili je nemoguće dopremiti gorivo za pogon
    Niski troškovi održavanja (solarne pumpe za navodnjavanje imaju manje pokretnih delova u poređenju sa pumpom na dizel pogon i time imaju manje šanse za habanje i kvarove)
    Ne zahtevaju nikakva otrebna maziva za rad
    Ne postoji mogućnost za kontaminaciju vode i zemljišta zbog maziva ili ulja koje se NE koristi kod solarnih pumpi
    Ekološki prihvatljivo
    Jednostavne su za rad


 4 
 poslato: 18-07-2020, 12:06:17 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Pokloni su idealni da nam pomognu da stalno podsećamo osobe do kojih nam je stalo koliko nam znače i koliko ih volimo, ali i da im se izvinimo….

Danas, zahvaljujući online prodavnicama i dostavama na kućnu adresu buketi cveća se mogu poručiti u najbržem mogućem roku, a kada želimo da iznenadimo dragu osobu buketom cveća ili nekim drugim aranžmanom iz cvećare sve što treba da uradimo je da u pretražvaču ukucamo Cvećara Beograd, odaberemo željeni aranžman i sačekamo da iznenađenje stigne na njenu adresu.

Kako se dostava cveća vrši 24 sata dnevno bilo gde na teritoriji Beograda, cveće stiže u pravo vremene na dogovorenu adresu. Sam proces je vrlo lak i ne zahteva puno vremena, a ovakva iznenađenja se dugo pamte!


Pokloni: Zašto je bitno baš poklanjati cveće?

U našoj kulturi je zastupljeno da se cveće kupuje ženama za razne proslave, rođendane, slave itd. SVI VOLIMO CVEĆE i ono je tu da nam olakša sam proces odabira poklona, a online prodavnica Cvećare Beograd je tu da taj proces ubrza.

Znamo da je u narodu opšte poznato da različite vrste i boje cveća nose neku drugačiju simboliku, a kada govorimo o vrstama cveća koje se poklanja, najčešće se poklanjaju ruže, razni kreativni aranžmani i svima dobro poznat buket 101 ruža.

Cveće se vekovima koriste da prenesu najlepše poruke bez reči, ali kada nekome poklonite buket od 101 ruže, svaka od njih nosiće u sebi jedno osećanje i poruku ljubavi, a sve zajedno jasno govore – VOLIM TE.

101 ruža je od davnina bila simbol ljubavi

101 ruža je buket koji ima posebnu simboliku i poklanja se samo u trenucima kada želimo da iskažemo jako i snažno osesećanje. Ruže su cveće koje se najviše i najčešće poklanja, a jedinstveni ovaj buket, kao ni jedan drugi, simolizuje ljubav. U zavisnosti od boje imaju različitu simboliku.

Tako crvene ruže predstavljaju simbol strasti i ljubavi, a buket od 101 ružu je prisutan još od davnih vremena, kada je bilo potrebo duže vreme za gajenje i negovanje ovolikog broja ruža. Na taj način se pokazivalo koliko volite tu osobu kojoj ste namenili ovaj buket. I danas 101 ruža ima značenje „Ti si moja jedina ljubav“, samo što je danas za pravljenje buketa potrebno mnogo manje vremena.

Bez obzira koji je povod slanja 101 ruže, bio to 8. mart, Dan zaljubljenih, rođendan, mali znak pažnje, neka proslava ili čak deo izvinjenja, simbolika je jasna i jaka.

Imamo dobre vesti! Prošla vremena su iza nas, ne morate da imate ogromnu baštu ruža da biste iznenadili vašu dragu!

Cvećara Provansa Dekor je tu i šalje 101 ružu na kućnu adresu vašoj voljenoj osobi! Sve što treba da uradite je da preko online cvećare odaberete aranžman za 101 ružu, da li će to biti buket u lepo dekorisanom papiru, kutiji ili korpici ostaje na vama da odlučite. Sve ruže iz ove bašte čekaju da obraduju ljubav vašeg života.

Koju simboliku nose razne boje ruža?

Crvena ruža je najdominantniji simbol iskazivanja romantične ljubavi i strasti, ruža u ružičastoj boji je simbol zahvalnosti, nežnosti i divljenja, žute ruže su savršen način da iskažete naklonost prijatelju ili uputite lepe želje, dok je narandžasta ruža podseća na vatru i lepotu zalaska Sunca, a bela ruža predstavlja čistotu, nevinost, iskazivanje poštovanja, ali i simbol praštanja, nade i novih početaka.Cvećara Beograd ima sjajna rešenja za poklon ZA NJEGA

Kreativno rešenje za njega je tu za kako bi olakšao odabir poklona za muškarce.

Za brojne proslave, godišnjice i druge specilane prilike Cvećara Beograd je obezbedila razne aranžmane koji sadrže viski i tompus cigare. Poklon za njega je kreativno rešenje koje će muškarci obožavati.

Kao što se devojkama poklanjaju buketi za proslave i specijalne prilike tako se muškarcima poklanja piće kao mali znak pažnja.

Online cvećara nudi razne aranžmane za njega, koji se sastoje od viskija i cigara, a u zavisnosti od prilike i od osobe za koju je namenjen aranžman mogu se i dodati sitnice koje će ga oduševiti. To su kreativni i jedinstveni aranžmani koji se mogu pokloniti za godišnjicu, rođendan ili neku proslavu.

Ljubav se pokazuje delima, a ne rečima. Iznenađenja i sitnice osvežuju vezu, a zahvaljujući malim znacima pažnje osećaj zaljubljenosti traje. Ona je kao ruža. Mora se negovati, čuvati i paziti svakodnevno.

Kada preskočite jedan dan negovanja ruže, njene latice polako kreću da žute i da venu. Tako je i sa ljubavlju. Što se redovnije neguje i čuva duže će biti crvena.

 5 
 poslato: 21-06-2019, 18:57:34 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines


Republika Tunis ima izuzetan položaj u severnoj Africi:  sever i severoistok ove arapske države okružuje oko 1300 kilometara obale na Sredozemnom moru, dok se na zapadu  graniči s Alžirom, a na jugoistokuistoku s Libijom. Oko 40 odsto južne i jugozapadne teritorije zemlje pokriva pustinja Sahara, dok je ostatak od 60 odsto površine zemlje veoma plodan i pogodan za poljoprivredu. Planinski venac, koji predstavlja deo istočnog Atlasa, dijagonalno preseca zemlju i oštro deli pustinjsku od mediteranske klime. Glavni grad se takođe zove Tunis, kao i obližnje jezero i veliki zaliv u kojem je prestonica smeštena. Priča se da  ime Tunis potiče od berberske reči “prenoćiti“. Tunis ima preko 10 miliona stanovnika. Tunižani govore arapski književni jezik, ali se dobro služe i francuskim, engleskim, nemačkim, italijanskim i ruskim jezikom.Hamamet Nаlаzi se u zalivu Hamamet, na jugu poluostrvа Kаp Bon, najplodnijeg i najzelenijeg dela Tunisa.Najstariji hoteli sa raskošnim mediteranskim vrtovima nalaze se na području šireg centra grada, a postoje i dve turističke zone: Hammamet Nord, koji se na severu proteže sve do Nabela, poznat po lepim peščanim plažama, i Yasmine Hammamet na jugu, udaljen 9 km od centra grada, sa čuvenom novom medinom, marinom i zabavnim parkom Carthage Land.
Yasmin Hamamet Moderna turistička zona u južnom delu Hamameta, zamišljena i projektovana po uzoru na poznata evropska letovališta na Mediteranu.  Od centra Hamameta je udaljen 9 km. Ima brojne poznate, velike hotele i bogate prateće sadržaje, poput impresivne marine sa prodavnicama, restoranima i malenim ostrvom sa raskošnim, modernim vilama. Do marine se stiže lepom promenadom dužine oko 3 km, sa brojnim kafićima, restoranima i prodavnicama.

Sus Smešten je u južnom delu zaliva Hamamet, severno od grada Monastira.Duž lepih peščanih plaža nalaze se mnogobrojni kvalitetni hoteli, a grad je poznat i po bogatom noćnom životu.
Port El Kantaoui Nalazi se 6 km severno od Soussea. Zbog dugačkih plaža, sadržajnih hotela i bogatog noćnog života, Port El Kantaoui je tokom godina postao omiljena destinacija kako za porodični odmor, tako i za odmor mladih.
Skanes Mirna turistička zona smeštena nadomak dva grada, Monastira na jugu i Susa na severu.. Skanes je pravo mesto za porodični odmor,
Mahdija Mali obalski grad Mahdia nalazi se južno od Monastira i jugoistočno od Soussea, na uskom poluostrvu, koje je od ostatka kopna, na najužem delu, odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla (Mračni prolaz). 6 
 poslato: 04-12-2018, 15:03:32 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Sorta oraha pod imenom Čendler već godinama jedna je od najpopulanijih, najtraženijih i najisplativijih na svetu. Pored toga što je otporan na bakteriozu, karakteriše ga i veliki prinos spoljnih grana. Zbog toga je Čendler, ekonomski najisplativija sorta oraha za uzgoj.

Čendler je u svetu trenutno jedna od deficitarnih sorti oraha, iako se u mnogim zemljama gaji već više od 30 godina. Poreklom je iz Kalifornije, gde su stručnjaci pune 3 decenije radili na kalemljenju ove sorte i usavršavanju njenih osobina. Prve originalne sadnice Čendler oraha bile su patuljastog oblika i rađale su malo, ali je zato kvalitet njihovih plodova bio nenadmašan.

Sa ovim sadnicama oraha pun rod se očekuje već nakon 7 godina.Pored izuzetne rodnosti, sortu oraha Čendler karakteriše veoma visok kvalitet ploda. Veličina ploda se svrstava u srednje krupne do krupne.

Spada u sorte oraha slabije bujnosti pa je gustina sadnje manja nego kod mnogih ostalih sorti. Zbog svoje male bujnosti nije pogodna za industrijsko drvo, te se preporučuje isključivo za plod. Preporučeno rastojanje pri gajenju bez rezidbe ne bi trebalo da bude manje od 9×7 m, dok se pri gajenju sa rezidbom preporučuje rastojanje od 7×4 m. Treba napomenuti i da se prilikom rezidbe ove sorte prinos plodova povećava. Kada stabla odrastu jedino je moguća mašinska rezidba.

Preporučuje se da se Čendler gaji na nadmorskoj visini ne većoj od 800 metara. Opasnost od mrazeva kod ovih oraha ne postoji, jer oni kasno cvetaju, što je još jedna njihova prednost.

 7 
 poslato: 27-10-2018, 13:23:11 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Relaks masaža, šta je to?

Relaks masaža je upravo ono na šta njen naziv aludira.
To je masaža koja se striktno koristi sa ciljem odmora i relaksacije. Ova masaža nije dizajnirana da ima terapeutski efekat u smislu otkolanjanja hronicne boli i nelagodnosti.

https://www.facebook.com/EfharistoSalon/

Šta se dešava tokom relaks masaže ?

U toku relax masaže terapeut vrši nežan ili umeren dodir na vaše telo, lagano pokrecuci tkiva u cilju relaksacije. Ponekad se kao moguci modalitet ove masaže ukljucuje i aromaterapija, prema želji klijenta. Visoko kvalitetna aromaterapijska ulja mogu pojacati holasticno iskustvo masaže omogucujuci veci stepen relaksacije i restauracije vašeg energetskog balansa. Naravno, moguce je primeniti i ulja bez naglašenog mirisa, prema želji. Ulje omogucava da pokreti terapeuta klize i pritom nema povlacenja kože.
Dok traje relaks masaža klijent može ostati miran i jednostavno istraživati svoje misli ili može razgovarati sa terapeutom ako to želi. Sesije mogu biti personalizovane na nacin na koji vi to želite.
Životi mnogih su stresni iz dana u dan, a opet suviše malo vremena posvecujemo da popravimo naše fizicko i duhovno stanje. Svako od nas zaslužuje preko potreban moment relaksacije za sebe. Ova vrsta masaže predstavlja pravu tehniku za postizanje upravo tog jedinstvenog trenutka. Opustice vaš um i telo oslobadajuci vas od stresa.

Dužina masaže zavisice od toga koliko vi želite da traje. Uglavnom ova vrsta masaže može trajati od pola sata do 2 sata.
Preporucuje se ljudima svih godišta.
Relaksaciona masaža predstavlja lagan i nežan stil masaže dizajniran da poboljša cirkulaciju, obim pokreta, oslobodi od niskog stepena bola u mišicima i postigne celokupnu relaksaciju.
Vreme je da pocastite sebe jednom relaks masažom.

https://www.facebook.com/EfharistoSalon/

Posetite nas u Centru Beograda za nezaboravnu masažu.

    relax masaža
    sportska masaža
    terapeutska masaža
    parcijalna masaža
    masaže sa pilingom

Zakažite i posetite nas:
tel. 069 624 363

 8 
 poslato: 13-06-2018, 14:21:22 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Na fakultetu FEFA u Beogradu, pre nekoliko dana je odrzano predavanje , Osnove Blockchai-a i njegova primena u biznisu.

Na predavanju sam bio i ja lično.

Moj utisak je da Blockchain samo iz pojma sigurnosti trenutno može da ima ozbiljnu primenu, ali ako bi smo pogledali sve sapekte ove tehnologije moguće je da njeno uvođenje u sve privredne grane nebi bilo tako uspešno.

Medjutim na predavanju, OSNOVE BLOCKSHAINA,  je i predstavljeno jedno rešenje za finansiski sektor.
Lično sam mišljenja da ovaj sektor mođe mnogo više da dobije od ovog rešenja prigodno nazvanog BLINKING.

Nadam se da će uskoro biti još ovakvih i kvalitetnijih predavanja. 

 9 
 poslato: 08-03-2018, 15:25:27 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines


Sistem za popunjavanje kratkih AIRDROP anketa. 

Mogucnos zarade po anketi ili samom tokenu.

Potrebno MyEther wallet  adresa  , takodje vma je potrebna aplikacija telegram.

Sa srecom

 10 
 poslato: 04-02-2018, 00:48:01 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
xxx

Stranice: [1] 2 3 ... 10