Forum Srpska Vretena |  Srpski forum na srpskom jeziku

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Stranice: [1] 2 3 ... 10
 1 
 poslato: 21-06-2019, 18:57:34 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines


Republika Tunis ima izuzetan položaj u severnoj Africi:  sever i severoistok ove arapske države okružuje oko 1300 kilometara obale na Sredozemnom moru, dok se na zapadu  graniči s Alžirom, a na jugoistokuistoku s Libijom. Oko 40 odsto južne i jugozapadne teritorije zemlje pokriva pustinja Sahara, dok je ostatak od 60 odsto površine zemlje veoma plodan i pogodan za poljoprivredu. Planinski venac, koji predstavlja deo istočnog Atlasa, dijagonalno preseca zemlju i oštro deli pustinjsku od mediteranske klime. Glavni grad se takođe zove Tunis, kao i obližnje jezero i veliki zaliv u kojem je prestonica smeštena. Priča se da  ime Tunis potiče od berberske reči “prenoćiti“. Tunis ima preko 10 miliona stanovnika. Tunižani govore arapski književni jezik, ali se dobro služe i francuskim, engleskim, nemačkim, italijanskim i ruskim jezikom.Hamamet Nаlаzi se u zalivu Hamamet, na jugu poluostrvа Kаp Bon, najplodnijeg i najzelenijeg dela Tunisa.Najstariji hoteli sa raskošnim mediteranskim vrtovima nalaze se na području šireg centra grada, a postoje i dve turističke zone: Hammamet Nord, koji se na severu proteže sve do Nabela, poznat po lepim peščanim plažama, i Yasmine Hammamet na jugu, udaljen 9 km od centra grada, sa čuvenom novom medinom, marinom i zabavnim parkom Carthage Land.
Yasmin Hamamet Moderna turistička zona u južnom delu Hamameta, zamišljena i projektovana po uzoru na poznata evropska letovališta na Mediteranu.  Od centra Hamameta je udaljen 9 km. Ima brojne poznate, velike hotele i bogate prateće sadržaje, poput impresivne marine sa prodavnicama, restoranima i malenim ostrvom sa raskošnim, modernim vilama. Do marine se stiže lepom promenadom dužine oko 3 km, sa brojnim kafićima, restoranima i prodavnicama.

Sus Smešten je u južnom delu zaliva Hamamet, severno od grada Monastira.Duž lepih peščanih plaža nalaze se mnogobrojni kvalitetni hoteli, a grad je poznat i po bogatom noćnom životu.
Port El Kantaoui Nalazi se 6 km severno od Soussea. Zbog dugačkih plaža, sadržajnih hotela i bogatog noćnog života, Port El Kantaoui je tokom godina postao omiljena destinacija kako za porodični odmor, tako i za odmor mladih.
Skanes Mirna turistička zona smeštena nadomak dva grada, Monastira na jugu i Susa na severu.. Skanes je pravo mesto za porodični odmor,
Mahdija Mali obalski grad Mahdia nalazi se južno od Monastira i jugoistočno od Soussea, na uskom poluostrvu, koje je od ostatka kopna, na najužem delu, odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla (Mračni prolaz). 2 
 poslato: 04-12-2018, 15:03:32 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Sorta oraha pod imenom Čendler već godinama jedna je od najpopulanijih, najtraženijih i najisplativijih na svetu. Pored toga što je otporan na bakteriozu, karakteriše ga i veliki prinos spoljnih grana. Zbog toga je Čendler, ekonomski najisplativija sorta oraha za uzgoj.

Čendler je u svetu trenutno jedna od deficitarnih sorti oraha, iako se u mnogim zemljama gaji već više od 30 godina. Poreklom je iz Kalifornije, gde su stručnjaci pune 3 decenije radili na kalemljenju ove sorte i usavršavanju njenih osobina. Prve originalne sadnice Čendler oraha bile su patuljastog oblika i rađale su malo, ali je zato kvalitet njihovih plodova bio nenadmašan.

Sa ovim sadnicama oraha pun rod se očekuje već nakon 7 godina.Pored izuzetne rodnosti, sortu oraha Čendler karakteriše veoma visok kvalitet ploda. Veličina ploda se svrstava u srednje krupne do krupne.

Spada u sorte oraha slabije bujnosti pa je gustina sadnje manja nego kod mnogih ostalih sorti. Zbog svoje male bujnosti nije pogodna za industrijsko drvo, te se preporučuje isključivo za plod. Preporučeno rastojanje pri gajenju bez rezidbe ne bi trebalo da bude manje od 9×7 m, dok se pri gajenju sa rezidbom preporučuje rastojanje od 7×4 m. Treba napomenuti i da se prilikom rezidbe ove sorte prinos plodova povećava. Kada stabla odrastu jedino je moguća mašinska rezidba.

Preporučuje se da se Čendler gaji na nadmorskoj visini ne većoj od 800 metara. Opasnost od mrazeva kod ovih oraha ne postoji, jer oni kasno cvetaju, što je još jedna njihova prednost.

 3 
 poslato: 27-10-2018, 13:23:11 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Relaks masaža, šta je to?

Relaks masaža je upravo ono na šta njen naziv aludira.
To je masaža koja se striktno koristi sa ciljem odmora i relaksacije. Ova masaža nije dizajnirana da ima terapeutski efekat u smislu otkolanjanja hronicne boli i nelagodnosti.

https://www.facebook.com/EfharistoSalon/

Šta se dešava tokom relaks masaže ?

U toku relax masaže terapeut vrši nežan ili umeren dodir na vaše telo, lagano pokrecuci tkiva u cilju relaksacije. Ponekad se kao moguci modalitet ove masaže ukljucuje i aromaterapija, prema želji klijenta. Visoko kvalitetna aromaterapijska ulja mogu pojacati holasticno iskustvo masaže omogucujuci veci stepen relaksacije i restauracije vašeg energetskog balansa. Naravno, moguce je primeniti i ulja bez naglašenog mirisa, prema želji. Ulje omogucava da pokreti terapeuta klize i pritom nema povlacenja kože.
Dok traje relaks masaža klijent može ostati miran i jednostavno istraživati svoje misli ili može razgovarati sa terapeutom ako to želi. Sesije mogu biti personalizovane na nacin na koji vi to želite.
Životi mnogih su stresni iz dana u dan, a opet suviše malo vremena posvecujemo da popravimo naše fizicko i duhovno stanje. Svako od nas zaslužuje preko potreban moment relaksacije za sebe. Ova vrsta masaže predstavlja pravu tehniku za postizanje upravo tog jedinstvenog trenutka. Opustice vaš um i telo oslobadajuci vas od stresa.

Dužina masaže zavisice od toga koliko vi želite da traje. Uglavnom ova vrsta masaže može trajati od pola sata do 2 sata.
Preporucuje se ljudima svih godišta.
Relaksaciona masaža predstavlja lagan i nežan stil masaže dizajniran da poboljša cirkulaciju, obim pokreta, oslobodi od niskog stepena bola u mišicima i postigne celokupnu relaksaciju.
Vreme je da pocastite sebe jednom relaks masažom.

https://www.facebook.com/EfharistoSalon/

Posetite nas u Centru Beograda za nezaboravnu masažu.

    relax masaža
    sportska masaža
    terapeutska masaža
    parcijalna masaža
    masaže sa pilingom

Zakažite i posetite nas:
tel. 069 624 363

 4 
 poslato: 13-06-2018, 14:21:22 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Na fakultetu FEFA u Beogradu, pre nekoliko dana je odrzano predavanje , Osnove Blockchai-a i njegova primena u biznisu.

Na predavanju sam bio i ja lično.

Moj utisak je da Blockchain samo iz pojma sigurnosti trenutno može da ima ozbiljnu primenu, ali ako bi smo pogledali sve sapekte ove tehnologije moguće je da njeno uvođenje u sve privredne grane nebi bilo tako uspešno.

Medjutim na predavanju, OSNOVE BLOCKSHAINA,  je i predstavljeno jedno rešenje za finansiski sektor.
Lično sam mišljenja da ovaj sektor mođe mnogo više da dobije od ovog rešenja prigodno nazvanog BLINKING.

Nadam se da će uskoro biti još ovakvih i kvalitetnijih predavanja. 

 5 
 poslato: 08-03-2018, 15:25:27 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines


Sistem za popunjavanje kratkih AIRDROP anketa. 

Mogucnos zarade po anketi ili samom tokenu.

Potrebno MyEther wallet  adresa  , takodje vma je potrebna aplikacija telegram.

Sa srecom

 6 
 poslato: 04-02-2018, 00:48:01 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
xxx

 7 
 poslato: 29-01-2018, 11:34:42 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines

 8 
 poslato: 29-01-2018, 11:21:49 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines


 9 
 poslato: 22-01-2018, 12:49:04 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
U moru raznih portala pojavili su se i portali koji nude razne pomoći našim građanima.
Jedan od njih je portal DrugoMišljenje.rs  koji se bazirao na pomć pri čitanju doktorskih nalaza pogotovo u polju radiologije gde greške mogu biti katastrofalne.

Zašto Drugo mišljenje?
Različita ispitivanja pokazuju da pogrešna tumačenja medicinskih slika u radiologiji iznose čak 30%, a ustpostavljanje pravilne dijagnoze je krucijalno za pravilno dalje određivanje terapije i daljeg lečenja.


Sistem internet portala Drugo mišljenje funkcioniše u nekoliko koraka. Prvi korak kupovine drugog medicinskog mišljenja se sastoji od izbora specijaliste ili tima lekara. Nakon izvršenog izbora otvara se dijalog u kome se unose lični podaci: ime i prezime, datum rođenja, e-mail adresa i kontakt telefon, kao i ostali traženi podaci. Drugi korak se sastoji u iznošenju/opisu zdravstvenog problema koji ima pacijent i na koja se očekuje odgovor od lekara ili tima lekara. U ovom koraku bira se i izbor lekara od koga se očekuje drugo mišljenje, a spisak raspoloživih je dostupan na samom portalu. Treći korak je vezan za izbor načina slanja dokumentacije (poštom ili elektronski). Elektronsko slanje se vrši preko aplikacije koja je besplatna i veoma efikasna – par minuta vremena i sve rešeno. I to bi u najkraćim crtama bilo to.

Kada nalaz bude gotov šalje se obaveštenje putem SMS poruke i elektronskom poštom. Da bi nalaz bio izdat, nakon prispelog obaveštenja potrebno je izvršiti uplatu po parametrima koji se dobiju u elektronskoj pošti. Lekar zadržava pravo da odluči da li je u mogućnosti da izda drugo mišljenje na osnovu nalaza i snimaka koji su poslalti i u obavezi je da o tome obavesti pacijenta.

Misija portala Drugo mišljenje je da podigne kvalitet zdravstvene nege i da pacijentima pruži mogućnost da donesu važne odluke.


 10 
 poslato: 25-11-2017, 10:12:26 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Na  našem tržištu imam mnogo softvera za upravljanje štampom ali nekoliko se njih izdvaja po kvalitetu i mogućnostima.

Kompanija koja nam je pružila priliku da se upoznamo sa njihovim servisom za upravljanje štampom i kontrolom štampanja
MALEX City Copy Service DOO gde su nam omogućili u njihovom Canon Demo centru da vidimo sve mogućnosti proizvoda THEREFORE softver za upravljanje dokumentima kao i UniFlow program za kontrolu stampe.Kao ovlašćeni distributeri Cannon proizvoda za tržište Srbije u obavezi su da ponude najviše standarde pri montaži, servisu i održavanju svih njihovih proizvoda.

Stranice: [1] 2 3 ... 10