Forum Srpska Vretena | Srpski forum na srpskom jeziku

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Blesavo do bola  (Pročitano 13232 puta)

malisa

 • Aktivan gost
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 26
  • TourSerbia
Одг: Blesavo do bola
« Odgovor #4 poslato: 02-09-2013, 16:21:03 »

Neobicna emislija koja se emituje ama bas svake godine, pred pocetak letnje sezone, u kojoj nam porodica Alvirovic potanko objasni koliko ima krivina od Bg-a do Budve, gde mozemo da pisamo i ****** usput, gde je pice 250 dinara, i ostale za*****cije.

Mirko Alvirović: Postovani gledaoci, dobar dan. Moj sin Mladen i ja smo rešili da operemo jaja u moru, tako da smo od vaših para kojima plaćate pretplatu uplatili sedmodnevno letovanje u Budvi. Da ne bi ispalo skroz providno, napravićemo jednu patrolu, da bi ste se bolje snašli kad u vašim krsevima krenete na more. Mi naravno idemo Mercedesom S klase. Vezite se, polećemo.
20.km
Mirko: Mladenu se pripišalo, pa smo svratili kod Ere u Meljak. E, 'de si Ero, je l imas jos onih maloletnica? ( reklame ).
80.km
Mirko: Evo nas kod Ljiga, red na semaforu je oko 2 km. Ko ga postavi, majku mu *****, aj vozi mali, pretici ove seljake.
Mladen: Tata, snimamo se, ovo ide u program.
Mirko: A da, hahaha, poštovani gledaoci, ja sam se salio, ne pretičite nikad na punoj liniji.
170.km
Mirko: Mlađa i ja cemo sad da svratimo u ovu kafanu da popijemo po koju. Cuo sam da imaju odličnu kajsijevaču.
Mladen: Tata, ne smemo da pijemo, ovo ide u program.
Mirko: A da, hahaha, ja se opet šalim, dragi moji gledaoci, ne konzumirajte alkohol dok vozite.
330. km
Mirko: I evo nas na granici. Sad ce panduri da nam trkeljišu po torbama, ali to se sve može izbeći ako im ponudite 20 evra.
Mladen: Tata, bre! Nemoj, snima kamera.
Mirko: A da! Izvolite pogledati, gosn policajac.
Budva
Mirko: I stigosmo u Budvu. Mladja i ja cemo sad da se kupamo, pijemo, vatamo neke ribe, a vi, postovani gledaoci, vidimo se za 7 dana, kad ćete moći da gledate nasu novu patrolu od Budve do Beograda. Ima još kafana i sa druge strane puta, koje treba da obiđemo.
Mladen: Tata, nemoj, i dalje snimaju.
Mirko: Ma nosi se, bre , mali, ceo dan smaraš, j*bala te kamera. Hihihi, doviđenja poštovani gledaoci.
Sačuvana

malisa

 • Aktivan gost
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 26
  • TourSerbia
Одг: Blesavo do bola
« Odgovor #3 poslato: 02-09-2013, 16:15:10 »

Sa svojih 10 zapovesti i devet dokaza o postojanju, osnivači Guglove crkve pokušavaju da nas ubede da je najveći pretraživač na internetu - Google - zapravo sam Bog.

"Guglizam", kako su je nazvali, nova je religija koja je već priznata u Kanadi.

Na stranici koja joj je posvećena na internetu može se pročitati da pripadnici Guglove crkve veruju da je Google najpribližnije otelotvorenje pravog Boga i da ima više dokaza o božanskoj prirodi Google nego za bilo koje tradicionalno božanstvo.

"Odbacujemo natprirodne bogove jer njihovo postojanje nije naučno dokazano", ističu guglisti, koji su sačinili listu 10 zapovesti, među kojima su i "Nećeš koristiti Guglovo ime za drugi internet pretraživač" i "Nećeš praviti slovne greške kada se obraćaš Guglu".

Da bi dokazali legitimnost svoje religije, guglisti ističu devet dokaza koji potvrdjuju Guglovu božansku prirodu - Google je sveznajući, u njemu je sadržano 9,5 biliona stranica; Google je svepristutan, svuda je u datoj jedinici vremena; Google odgovara na molitve, čim uključite "search" on vam odgovara za 0,24 sekunde; Google je besmrtan, algoritmi na kojima je Google zasnovan nalaze se na svim serverima, ako jedan zakaže, drugi preuzima ulogu.

Google je beskonačan jer internet može beskonačno da se širi; Google sve pamti; Google ne može da naškodi; reč Google je traženija od reči "Bog", "Isus", "Alah", "Buda", "hrišćanstvo", "islam", "budizam" i "judaizam" zajedno; za Google je dokazano da postoji, što se ne može reći ni za jedno božanstvo na svetu.

Kao i sve druge religije, i Guglova crkva ima svoje "crveno slovo" u kalendaru. To je 14. septembar, dan kada je inaugurisan ovaj najpopularniji internet pretraživač.
Sačuvana

malisa

 • Aktivan gost
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 26
  • TourSerbia
Одг: Blesavo do bola
« Odgovor #2 poslato: 02-09-2013, 16:13:53 »

Valjda nije bilo:

Posle svakog leta piloti avio-prevoznika Qantas ostave belesku
mehanicarima sa opisom problema, a pred sledeci let mehanicari

ostave odgovor sta su uradili. Inace, Qantas je jedina svetska

avio-kompanija kojoj nikada nije pao avion.Zahtev: Leva guma skoro treba da se zameni.
Izvestaj: Leva guma skoro zamenjena.

Zahtev: Nesto se otkacilo u kabini.
Izvestaj: Nesto smo zakacili u kabini.

Zahtev: Autopilot sam gubi visinu za po 200 stopa u minuti.
Izvestaj: Nismo uspeli da ponovimo problem na zemlji.

Zahtev: Tragovi curenja na levom stajnom trapu.
Izvestaj: Tragovi obrisani.

Zahtev: Zvuk iz DME instrumenta glasan da ne poverujes.
Izvestaj: Zvuk iz DME podesen na nivo u koji mozes da poverujes.

Zahtev: IFF instrument neoperativan.
Izvestaj: IFF instrument je uvek neoperativan kad je iskljucen.

Zahtev: Sumnjamo na pukotinu u staklu vetrobrana.
Izvestaj: Sumnjamo da ste u pravu.

Zahtev: Nema motora broj 3
Izvestaj: Vizuelnim pregledom letilice pronadjen motor na levom krilu.

Zahtev: Avion smesno reaguje na komande.
Izvestaj: Avion upozoren da se uozbilji.

Zahtev: Cudan zvuk iz instrument table, kao da neki patuljak udara
cekiæem.
Izvestaj: Patuljku oduzet cekic.
Sačuvana

malisa

 • Aktivan gost
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 26
  • TourSerbia
Blesavo do bola
« Odgovor #1 poslato: 02-09-2013, 16:13:00 »

Inženjerski (rekao bih pesimistički) pogled na Deda Mraza. Ako i vi verujete u Deda Mraza, sledeći tekst će vas oko toga definitivno razuveriti...

Na svetu postoji otprilike 2 milijarde dece (osoba ispod 18 godina). Ipak, pošto Deda Mraz ne posećuje Muslimane, Hinduse, Židove i Budiste, količina posla za Novu godinu se smanjuje na 15%, odnosno sveukupno 378 miliona dece (prema Saveznom zavodu za statistiku). Prema proseku od 3,5 dece po kući, Deda Mraz mora posetiti 108 miliona domova, ako pretpostavimo da u svakoj datoj kući postoji barem jedno dobro dete.

Deda Mraz ima oko 31 sat Nove godine za rad, zahvaljujući različitim vremenskim zonama i Zemljinoj rotaciji, i ako pretpostavimo da putuje sa istoka na zapad (što se čini logičnim). Tako dobijamo da Deda Mraz poseti 967,7 kuća u sekundi. Prema tome, za svaki dobar hrišćanski dom sa dobrim detetom, Deda Mraz ima oko hiljaditinu (1/1.000) sekunde da zaustavi sanke, iskoči, uzme poklone, uskoči u dimnjak, napuni čarape, nađe jelku, ostavi ostatak poklona pod jelkom, popne se natrag kroz dimnjak, uskoči u sanke i dođe do sledeće kuće.

Pretpostavljajući da je svih 108 miliona stajališta jednako raspoređeno po Zemlji (samo u svrhe našeg proračuna), govorimo o 1,24 kilometra razmaka od jedne do druge kuće, iz čega proizlazi ukupan put od 120,8 miliona kilometara, ne uključujući Deda Mrazove odlaske na WC ili pauze za jelo/piće. Iz navedenog proizlazi da je brzina Deda Mrazovih sanki oko 1.080 kilometara u sekundi (3.200 puta veća od brzine zvuka!). Za poređenje, najbrže ikad stvoreno vozilo, svemirska sonda Odisej, ide svega 45 kilometara u sekundi (162.000 km/h), a normalan jelen najviše 24 km na sat odnosno 0,0066 kilometara u sekundi.

Teret na sankama je takođe jedan vrlo interesantan element. Pretpostavimo da svako dete ne dobije ništa više nego jednu jedinu kutiju Lego kockica srednje veličine (oko 860 grama). Tada je ukupna masa tereta na Deda Mrazovim sankama nešto veća od 500 hiljada tona. Na tlu, normalan jelen ne može vući više od oko 138 kg. Ako uzmemo da Deda Mrazov leteći jelen može vući 10 puta više, Deda Mrazu bi trebalo oko 360 hiljada letećih jelena da povuku sanke. Masa tolikog broja jelena povećava sveukupnu masu sanki za oko 54 hiljade tona, odnosno za oko 7 puta mase Kraljice Elizabete (broda, ne vladarke).

Oko 600 hiljada tona putujući brzinom od 1.080 km/h stvara nezamisliv otpor vazduha - takav otpor kakav bi zagrejao jelene toliko jako koliko se zagreje svemirski brod koji ponovo ulazi u Zemljinu atmosferu. Prednji par jelena apsorbirao bi oko 14,3 kvintilijarde džula energije u sekundi. Ukratko, taj par bi se, čim krene, pretvorio u nimalo lep prizor živih baklji, izlažući jelene iza njih, i dovodeći do lančane reakcije u kojoj bi svih 360-ak hiljada jelena izgorelo za oko 4,26 hiljaditina sekunde, odnosno tačno na vreme da Deda Mraz dođe do pete kuće na svom putu.

Deda Mraz bi, kao rezultat akceleracije (ubrzanja) sa 0 km/h na 1.080 km/h u hiljaditini sekunde, bio izložen akceleracijskoj sili 17,5 hiljada puta većoj od one malog g, tj. 175.000 m/s². Deda Mraz mase 115 kg (što je vrlo malo za Deda Mraza) bio bi prikovan za kraj svojih saonica sa 1.984.906,9 kilograma sile, što bi mu trenutno smrvilo kosti i organe pretvarajući ga u kašastu ljubičasto-crvenkastu tečnost.

Prema tome, ako je Deda Mraz ikada i postojao, sada je sigurno mrtav.

Srećna Nova godina!
Sačuvana