Forum Srpska Vretena | Srpski forum na srpskom jeziku

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: M I S T E R I J E ...... ?!  (Pročitano 53872 puta)

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #33 poslato: 29-09-2011, 04:23:46 »TAJANSTVENA PORUKA IZNENADILA MEŠTANE .............
U polju blizu ruskog mesta Krasnodara osvanuo je do sada još neviđen 'crtež', navodno vanzemaljskog porekla. Autor i značenje još uvek su nepoznati. Ipak, stručnjaci tvrde da je vrlo teško zamisliti da su neobične strukture oblikovali ljudi.
Za razliku od dosadašnjih simetričnih oblika koje su u poljima širom sveta, navodno, ostavljali posetioci sa drugih planeta, u ruskom polju zabeležen je sasvim novi prizor.


Stabljike su iskrivljene u asimetričnim oblicima, a nijedna nije slomljena ili oštećena. Čudnovati 'natpis' kao da je na stranici papira jer je 'uokviren' pravougaonim poljem.Ali, zanimljivi oblici ne nalikuju niti jednom poznatom pismu, pa se još uvek postavlja pitanje kako ga tumačiti. Iako je još prerano da bi se moglo pouzdano govoriti o tome i postoje brojni načini dešifrovanja koje valja isprobati, jedna od teorija je da se radi o obliku zvučnog zapisa.


feature=related[/youtube]

Neki od entuzijasta koji se bave tumačenjem znakova u polju tvrde da bi u ovom slučaju znakovi pretvoreni u zvučni zapis oblikovali šum koji bi u sebi imao ključ za dalje otkrivanje tajne. Iako sumnjaju da bi zvučni zapis sam po sebi imao smisla, smatraju da bi upotrebom drugih znanja i medija mogli dodatno rasplesti tajnu.

Svakako, drugi tvrde da se ne radi ni o kakvoj poruci, nego da je reč o nasumičnim oblicima. Najuverljivije objašnjenje koje oni nude je da ih je napravio vetar, koji je poštedeo sva okolna polja. Ali, izgleda da su takvi propustili NLO koji je navodno zabeležen u blizini polja noć pre.
Sačuvana

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #32 poslato: 15-09-2011, 04:04:46 »


NA AUTOPUTU PREGAŽENA KRVOLOČNA CHUPACABRA  ?

U Minnesoti je na autoputu Douglas County pronađena pregažena životinja koja liči na mitsku zver chupacabru, objavio je Huffington Post.


Životinja jezivog izgleda ima po pet kandži na prednjim nogama, duge nokte i nešto tamne dlake na leđima. Ova životinja odgovara opisu legendarne krvožedne chupacabre, izvestila je američka televizija KSAX-TV.

Lacey Ilse se pomenutim autoputem vozila ka svojoj kući kada je primetila neobičnu životinju.

"Videla sam nešto na sredini puta. Znala sam da se ne radi o mački ili psu. Na leđima je ova životinja imala malo crne dlake, a ostatak je bela koža. Uši su lol ličile na ljudske. Životinja je imala po pet kandži na prednjim nogama", rekla je Ilse.

Chupacabre navodno žive u Meksiku, Puerto Ricu i nekim delovima SAD-a. Ove životinje su opisane kao mešavina psa i vuka. One navodno ubijaju i sisaju krv stoke.

Prošlog meseca je tinejdžer iz Teksasa tvrdio da je ubio chupacabru. Rezultati analize dlake i kože još uvek nisu objavljeni.

Što se tiče životinje iz Minnesote, mnogi eksperti vjeruju da se radi o kojotu sa infekcijom uzrokovanom parazitima. Ovi paraziti dovode do opadanja dlake.

Leš "chupacabre iz Minnesote" je zamrznut, a uskoro će biti uređen i DNK test kako bi se identifikovala ova misteriozna životinja.


feature=player_embedded[/youtube]


***
Sačuvana

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #31 poslato: 20-07-2011, 16:44:42 »


 :buljko:

U jednoj pagodi u Laos_u  nađen je kuriozitetni gmizavac, > mix <  između zmije i guštera. Životinja je dugačka čitavih 30 santimetara i ima noge a kako prenosi ,, Viantiane Times ,, našao ju je jedan seljak … u blizini njegove vodenice za mlevenje pirinča.
Kaluđeri iz pomenute pagode ovog reptila drže za donosioca  >sreće < jer podseća na ,, Naga ,,  = zmijolikog Boga iz indijske mitologije !!,,.. i zarad toga, ovu životinju žele da kao eksponat zadrže u pagodi ... do kraja njihovog budističkog posta  !! ….***

Izvor: USA - Hotmail ...
        slobodan prevod
Sačuvana

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #30 poslato: 18-07-2011, 13:12:18 »STVORENJE IZ KINE ..... ?! ...................

Lovci u kineskoj provinciji Sečuan uhvatili su nepoznatu životinju, nakon što su lokalni stanovnici prijavili da su videli zver nalik na medveda.

'Pomalo liči na medveda ali uopšte nema krzno, i ima rep kao kengur' rekao je lovac Lu Čin. 'Takođe, ne zvuči kao medved, ispušta zvuke nalik na mačije i stalno nekoga doziva. Možda druge pripadnike svoje vrste, a možda je ovo poslednji primerak' dodaje Čin.

'Postoji lokalna legenda o čoveku koji se pretvorio u medveda, i mislim da smo to uhvatili' zaključuje lovac.

Lokalni eksperti za životinje sada planiraju da pošalju čudnu zver u Peking, kako bi se uradili DNK testovi i utvrdili o kojoj se životinji tačno radi.


***
Sačuvana

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #29 poslato: 06-07-2010, 18:05:47 »
ŠEST MISRERIOZNIH OTKRIĆA ZA KOJA NAUKA JOŠ NEMA OBJAŠNJENJE........... ? ? ?1 ...

VOYNICHEV  RUKOPIS .....


Radi se o drevnoj knjizi koja je uspela onemogućiti sve pokušaje da se dešifruje njen sadržaj. Knjiga je podeljena na poglavlja sa doslednim tekstovima i detaljnim ilustracijama. Čini se da je reč o stvarnom jeziku, ali onom koji niko prije nije video. I verojatno ima nekakvo značenje, no niko ne zna kakvo. Čak se ne zna ni ko je to napisao, niti kada je tačno napisano, pretpostavlja se prie 500 do 600 godina. Od njenog otkrića 1914., ova knjiga bila je objekt intenzivnog proučavanja od strane mnogih kriptografa, uključujući neke od vrhunskih američkih i britanskih vojnih kriptografa. Niko od njih nije uspeo dešifrovati niti jednu jedinu reč knjige. Neki pak tvrde da se radi o običnoj prevari, dok drugi smatraju kako je reč o tzv. 'glossolaliji', što je zapravo umetnost pisanja nečega što je nerazumljivo, a saopšteno je od strane više sile, poput Boga ili vanzemaljaca. Knjiga je postala sveti gral kriptografa i povesničara, a dobila naziv po rusko-američkom trgovcu knjigama Wilfrid M. Voynichu, koji  je pronašao....2 ...

MEHANIZAM ANTIKYTHERA  .......


Antikythera je zapravo antički aparat pronađen na olupini broda u blizini Grčke koja datira iz 100 godine pre Hrista. Mehanizam od bronze i gvožđa, star 2100 godina koji je otkriven 1901. mogao bi se nazvati prvim astronomskim računarom. Sadrži opremu i strukturu koja nije pronađena na sličnim predmetima još 1000 godina. Naučnici se ne mogu složiti kada je mehanizam napravljen niti ko ga je napravio. Postoje pretpostavke da su aparat napravili Grci jer su instrukcije na njemu pisane na grčkom, dok drugi pak tvrde kako zapravo dolazi sa Sicilije. Smatra se da je mehanizam napravljen kako bi se predvidela i otkrilapozicija nebeskih tela, a neke pretpostavke idu toliko daleko da kažu kako je to olupina mašine za putovanje kroz vreme. Bilo kako bilo, mehanizam Antikythera sadrži funkcije i opcije koje su za antičko doba bile potpuna nepoznanica.....3 ...


CEVI IZ BAIGONGA  ........


U delu Kine koji nije naseljen, a zapravo se radi o industrijskom području, postoje tri misteriozna otvora na vrhu lokalne planine koji se račvaju dalje u stotine drevnih zarđalih GVOZDENIH cevi. Neke cevi vode duboko u planinu, dok druge vode do obližnjeg slanog jezera. Deo ih se nalazi i u jezeru, a deo ide uz obalu jezera. Neke od većih cevi promera su 40 cm te se čini, kako su raspoređene se namerom. U čemu je stvar? Arheolozi su naime zaključili da cevi datiraju iz kamenog doba. Začudo, nemaju pukotine iako su stare hiljade godina. To sugeriše da nisu postavljene pod zemlju samo tako, nego da su imale i neku svrhu. Pretpostavke idu od toga da su cevi iz Baigonga drevna astronomska laboratorija ili čak pista za lansiranje svemirskih brodova, koju su za sobom ostavili vanzemaljci.......4 ...

DIVOVSKE KAMENE KUGLE S' KOSTARIKE  ..............


Kostarika i nekoliko okolnih područja preplavljeno je divovskim kamenim kuglama. Oblikovane su gotovo savršeno, glatke površine. Neke od njih su prilično malene, od samo par centimetara u prečniku, dok su druge prečnika 2,5 metara i teže nekoliko tona. Kugle se nalaze svuda premda njihova svrha nije poznata, baš kao ni period kada su nastale........5 ...


BAGDADSKE BATERIJE .............


Baterije su zapravo serija predmeta pronađenih na području mezopotamije, koji datiraju iz stoljeća prije Krista. Kada su ih arheolozi pronašli, prva pretpostavka bila je da se radi o običnim glinenim vrčevima. No to je ubrzo odbačeno s obzirom da su vrčevi sadržavali bakreni prutić te znakove korozije. To znači da su vjerojatno sadržavali tekućinu koja je u dodiru s bakrom proizvodila električnu energiju. Ako je to istina, radi se prvim baterijama na svijetu, premda još uvijek nije jasno čemu su točno služile ..............6 ...1997. naučnici su snimili čudan zvuk u okeanu. Čudan i vrlo glasan. Toliko glasan da su ga snimila dva mikrofona udaljena 3000 milja. Zbunjeni su ga istraživači nazvali 'bloop'. Osobine zvuka snažno upućuju na živo biće, toliko nepogrešivo da većina naučnika veruje kako je njegov izvor neko morsko stvorenje koje se krije u dubokim, hladnim i večno tamnim vodama. No da proizvede takvo nešto, biće bi moralo biti mnogo veće od plavetnog kita. Ako je taj organizam sličan kitu, morao bi povremeno izranjati po vazduh, što znači da bi verojatno bio viđen, osim ako ne poseduje manji aparat za disanje, poput, recimo, slonove surle (a bilo je vrlo mnogo viđenja takvih čudovišta kroz povest). Kako god bilo, bloop se nije čuo nikad više nakon godine 1997., i ostaje jedna od neobjašnjenih tajni Zemljinih okeana. Nadobudni istraživači misterija, reći će da zvuk zapravo proizvodi drevno podmorsko čudovište Cthulhu, koje je opisao poznati pisac horora i naučne fantastike H.P. Lovecraft........* * *
Sačuvana

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #28 poslato: 23-06-2010, 20:00:14 »NAJNIŽA DEVOJČICA NA SVETU,  ŽIVI U VELIKOJ BRITANIJI ...


ŠARLOT OD  56  SANTIMETRA ........!!

LONDON - Devojčica Šarlot Garsajd iz grada Viternsija u Jorkširu u zapadnom delu Velike Britanije ima dve godine i visoka je svega 56 centimetara pošto pati od jedne retke vrste poremećaja rasta. Trenutno najniža devojčica na svetu može da poraste najviše do 60 centimetara, a kada se rodila, roditelji su morali da joj kupuju odeću za lutke, piše list Dejli Mejl

Majka male Šarlot kaže da su posle mnogih testova i pregleda saznali da boluje od nekog tipa dvarfizma (patuljastog rasta), ali da lekari ne znaju tačno kojeg. Devojčica je jedna od sto dece na svetu koja pate od ovog tipa poremećaja u rastu. Ona ima tri starije sestre, ali se sve normalno razvijaju i rastu. Njihova majka kaže da vole svoju najmlađu sestru i da se stalno igraju sa njom.

Ono što porodici najteže pada je izlazak iz kuće, kada svi sa radoznalošću gledaju u Šarlot. Olakšanje im donosi organizacija "Džajants faundejšn" koja redovno organizuje druženje dece koja boluju od dvarfizma. To druženje mnogo pomaže i oboleloj deci i njihovim porodicama koje se nalaze u istoj situaciji i bore protiv istih poteškoća.

Od poslednjeg okupljanja roditelji su kod male Šarlot primetili vidljiv napredak. Ona je sada u stanju da puzi, a očekuje se da će prohodati nakon operacije Ahilovih tetiva.....* * *
Sačuvana

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #27 poslato: 06-06-2010, 18:29:37 »Ovo nije fotošop već suva realnost !! Difuzno-patološka mutacija rasta tkiva načini -
od pakistanskog prosjaka ....vanzemaljca ...!!


Aaa ... da nije ovo samo loša vest nego ..... pravi vanzermaljac ?  :aha: :roll:
Sačuvana

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #26 poslato: 13-05-2010, 20:46:35 »

šta je ovo ....sačuvaj Bože***
Sačuvana

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #25 poslato: 06-05-2010, 13:04:25 »
*******

Naravno, ovakvi slučajevi su redovno smatrani čudom ili u najmanju ruku ... svetskom misterijom međutim ,
medicinski aspekt  > ovo <  jednostavno objašnjava , ne retkom , hromozomsko - mutacionom -anomalijom !
Ali  , uvek je interesantno i zapanjujuće videti , kako > majka priroda < može da napravi haos sa mutagenim faktorima. Umirujuće saznanje je da , ovakvi slučajevi - mogu - ali - i - ne moraju - biti generacijski nasledni.
  
« Poslednja izmena: 09-05-2010, 00:42:24 od strane admin »
Sačuvana

zelenooka

 • ADMINISTRATOR
 • старији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 402
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #24 poslato: 05-05-2010, 02:11:49 »


>>> I S T I N I T O S T   S V E T I H    K N J I G A  <<<

 

                                   BIBLIJU JE PISAO SAVRŠENI UM
Još pre sto godina , Ivan Panjin je neoborivo dokazao da Sveto pismo nije načinila ljudska inteligencija -
ali zašto se o tome ćuti .........?
 List Njujork San je krajem XIX veka dao dosta prostora o raspravi o istinitosti hrišćanstva, pa je objavio i tekst potpisan inicijalima V.R.L. koji je hrišćanstvo osuđivao i na kraju izazivao 'nekoga od šampiona hrišćanstva' da ponudi činjenice u odbranu te vere. Taj broj novina slučajno je dospeo u ruke Ivana Panjina, Rusa koji je bio nastanjen u Kanadi i bivšeg anarhiste koji se preobratio u pravog vernika. On se godinama, trpeći oskudicu, bio posvetio otkrivanju numeričkih karakteristika Biblije. Bio je doktor matematike, a jedino sredstvo su mu bili, u ono doba, olovka i papir.
    Panjin je izvorne tekstove Starog zaveta - na hebrejskom i Novog zaveta - na grčkom danonoćno podvrgavao proračunima i otkrio da postoje matematičke zakonitosti koje se dosledno iskazuju u celoj Bibliji, u svakom njenom delu i u njenoj celokupnosti, a one su tako savršeno ugrađene da to, očito, nije mogao učiniti ni najveći ljudski um, a ni najmoćniji današnji računari.
    Panjin je zaključio da je Biblija plod Božanskog Duha koji se iskazivao kroz zapisivače - od onih starozavetnih, pa do Isusovih apostola - i da je celina građena tako da svaki deo ima svoje mesto određeno onim što mu prethodi i onim što mu sledi. O svemu tome on je napisao i nekoliko knjiga.
    Ali, pustimo Panjinu da vam sam izloži delić svog otkrića, zapravo onaj koji je obelodanio čitaocima Njujork sana. On je, naime, redakciji poslao dopis sledeće sadržine, koji je objavljen novembra 1899..


SAVRŠENI SISTEM .........

'Gospodine, u današnjem broju magazina 'San' gospodin V.R.L. poziva da mu se predoče neke činjenice o ispravnosti hrišćanstva. Iznosim samo neke činjenice:

■   1 . Prvih 17 stihova Novog zaveta sadrže Hristov rodoslov. On se sastoji iz dva glavna dela: stihovi 1-11 pokrivaju period od Avrama, oca izabranog naroda, do ROPSTVA, kad su oni nestali kao nezavisan narod. Stihovi 12-17 pokrivaju period od ropstva do obećanog Spasitelja, Hrista. Ispitajmo prvi deo ovog rodoslova.
    Njegov rečnik ima 49 reči ili 7x7. Ovaj broj je sam sedam (osobina 1) sedmica (osobina 2), a zbir njegovih činioca su 2 sedmice (osobina 3). Od ovih49 reči, 28 ili 4 sedmice počinju samoglasnikom, 21 ili 3 sedmice počinju suglasnikom (osobina 4).Opet: ovih 49 reči tog račnika imaju 266 slova, ili 7x2x19. Ovaj broj je po sebi 38 sedmica (osobina 5), a zbir njegovih činilaca je 28, ili 4 sedmice (osobina 6), dok je zbir njegovih cifara 14, ili 2 semice (osobina 7). Od ovih 266 slova, štaviše, 140 ili 20 semica su samoglasnici, a 126 ili 18 sedmica su suglasnici (osobina osam).
    To će reči: upravo kao što je broj reči u tom rečniku sadržalac broja 7, tako je i broj njegovih slova sadržalac broja 7, upravo kao što je zbir činilaca broja reči sadržalac broja 7, tako je i zbir činilaca broja njegovih slova sadržalac broja 7. I upravo kao što je broj reči podeljen između samoglasničkih reči i suglasničkih reči brojem 7, tako je i njihov broj slova podeljen između samoglasnika i suglasnika sedmicama.
    Opet, od ovih 49 reči, 35 ili 5 sedmica javljaju se više od jednom u tom pasusu; a 14 ili 2 sedmice, javljaju se samo jednom (osobina 9); sedam njih se javlja u više od jednog oblika, a 42 ili 6 sedmica javljaju se samo u jednom obliku (osobina 10). A među delovima teksta 49 reči su podeljene ovako: 42 ili 6 sedmica su imenice, 7 nisu imenice (osobina 11). Od imenica, 35 ili 5 sedmica su vlastite imenice, a 7 su zajedničke imenice (osobina 12). Od vlastitih imenica 28 su muški preci Hrista, a 7 nisu (osobina 13)...


PRSTEN U PRSTENU ..............


Ovo nabrajanje numeričkih fenomena ovih 11 stihova ne počinje da bude iscrpivo, ali je dovoljno pokazano da se objasni da je ovaj deo rodoslova konstruisan po jednom razrađenom planu sedmica. Okrenimo se sad rodoslovu kao celini. Neću zamarati govoreći o svim njegovim numeričkim fenomenima - bile bi potrebne čitave stranice. Ukazaću na samo jednu osobinu. Novi zavet pisan je na grčkom jeziku. Grci nisu imali odvojene simbole za izražavanje brojeva, koje bi odgovarale našim arapskim brojevima, već umesto toga su koristili slova svoga alfabeta: upravo kao što su Jevreji, na čijem je jeziku napisan Stari zavet, koristili u istu svrhu svoja. Prema tome, 24 grčka slova predstavljaju sledeće brojeve: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ,20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 ,100 ,200 ,300 ,400 ,500 ,600 ,700 ,800.
    Svako grčko je tako jedan zbir u aritmetici, dobijen dodavanjem brojeva predstavljenih tim slovima, ili njihovim numeričkim vrednostima. Sad rečnik celog rodoslova ima 72 reči. Ako napišemo njegove numeričke vrednosti preko svake od tih 72 reči i saberemo ih, dobijamo njihov zbir 42.364 ili 6052 sedmice, distribuirane samo u sledeće alfabetske grupe:

    - alfa-beta imaju 9.821 ili 1.403 sedmice
    - gama-delta imaju 1.904 ili 272 sedmica
    - eta-zeta imaju 3.703 ili 529 sedmica
    - theta-ro imaju 19.264 ili 2.752 sedmice
    - sigma-ksi imaju 7.672 ili 1.096 sedmica

    Ali, numerička vrednost 10 slova korišćenih za pravljenje ovih grupa je 931, ili 7x7x19, što je sadržilac ne samo broja 7, već i 7 sedmica.
    Neka gospodin V.R.L. započne da piše nekih 300 reči inteligentno kao što to čini ovaj rodoslov i reprodukuje neke numeričke fenomene slične vrste. Ako to učini za šest meseci, zaista će učiniti čudo. Pretpostavimo da je Matej napravio taj podvig za mesec dana.

 ■  2. Drugi deo ovog poglavlja, stihovi 18-25, odnosi se na rođenje Hrista. On se sastoji od 161 reči, ili 23 sedmice, koje se javljaju u 105 oblika ili 15 sedmica, sa rečnikom od 77 reči ili 11 sedmica. Ovde anđeo govori Josifu.
    U skladu sa tim, od tih 77 reči, anđeo koristi 28 ili 4 sedmice. Od 105 oblika on koristi 35 ili 5 sedmica. Numerička vrednost rečnika (različitih reči) je 52.605 ili 7.515 sedmica, a formi (ukupno reči) je 65.249 ili 9.347 sedmica.
    Ovo nabrajanje samo počinje takoreći da dotiče površinu numerike ovog poglavlja. Ali, ovde je naročito vredno pažnje činjenica da anđelov govor takođe ima jednu šemu sedmica, što ga čini nekom vrstom prstena u prstenu, kruga u krugu.
    Ako gospodin V.R.L. može napisati sličan pasus od 161 reči sa istom šemom samo sedmica (mada ovde ima i nekoliko drugih), za neke tri godine, on će učiniti još veće čudo. Pretpostavimo da je Matej ostvario taj podvig za samo šest meseci.


BOŽANSTVENO MNOŠTVO SEDMICA ........


 ■  3. Drugo poglavlje Mateja govori o Isusovom detinjstvu. Njegov fond reči ima 161 reč ili 23 sedmice, sa 896 slova ili 128 sedmica, i 238 formi ili 34 sedmice. Numerička vrednost fonda reči je 123.529 ili 17.647 sedmica, formi 166.985 ili 23.855 sedmica, i tako dalje kroz stranice nabrajanja.
    Ovo poglavlje ima najmanje četiri logička dela, i svaki deo pokazuje sam za sebe iste fenomene koji se nalaze u poglavlju kao celini. Tako prvih šest stihova imaju fond od 56 reči, ili 8 sedmica, i tako dalje, sve po istoj šemi sastavljenoj od semica. Tu ima nekih govora. Irod govori, mudraci govore, anđeo govori. Ali su ovde numerički fenomeni tako iskazani da, mada ima takoreći brojnih prstenova unutar prstenova i krugova unutar krugova, svaki je savršen za sebe iako formiraju sve vreme samo deo ostatka.
Ako gospodin V.R.L. može napisati poglavlje kao što je ovo, isto onako prirodno kao što Matej piše, ali sadržeći u nekih 500 reči toliko mnogo isprepletenih a ipak skladnih numeričkih osobina, u recimo preostalom delu svog života - koliko god da je on sad star, ili onome kojem se nada, ako on to uopšte ovako postigne to će biti zaista čudo nad čudima. Uzmimo da je Matej postigao taj podvig za tri godine.

 ■  4. Nema, međutim, nijednog dela od stotina onih u Jevanđelju po Mateju koji nije konstruisan na tačno isti način. Samo sa svakim dodatim pasusom teškoća takvog konstruisanja raste ne aritmetičkom, već geometrijskom progresijom, jer on uspeva da napiše sve delove tako da razvija konstantno fiksne veze sa onim što je bilo pre i sa onim što ide posle. Tako bi bilo lako pokazati da bi gospodinu V.R.L. bilo potrebno nekoliko vekova da napiše knjigu kao što je Matej. Koliko je to trebalo Mateju, pisac ne zna, ali kako je on to uspeo da uradi između Hristovog raspeća, 30. godine naše ere (njegovo jevanđelje nije moglo biti napisano ranije), i uništenja Jerusalima 70. godine (a jevanđelje nije moglo biti napisano kasnije), to neka objasne gospodin V.R.L. i njegovi istomišljenici.

     Kako god bilo, Matej je to uradio i tako imamo jednog čudesnog nečuvenog književnog, matematičkog umetnika, bez premca, koji se jedva može i zamisliti . Ovo je prva činjenica o kojoj treba da razmišlja gospodin V.R.L.


SVE KNJIGE ISTE STRUKTURE .................


Jedna druga činjenica još je važnija. U samom prvom odeljku, rodoslovu o kojem smo govorili, reči koje se ne nalaze nigde drugde u Novom zavetu javljaju se 42 puta ili šest sedmica i imaju 126 slova, što je 7x6x3, gde su oba ova broja sadržatelji ne samo sedmica, već i 6 sedmica - da navedemo samo dve od mnogih numeričkih karakteristika ovih reči.
    Ali, kako je Matej znao, kad je planirao ovu šemu za ove reči (čija je jedina karakteristika to da se ne javljaju nigde drugde u Novom zavetu), da se one neće naći u drugih 26 knjiga. Da ih neće koristiti ostalih sedam novozavetnih pisaca, osim ako ne pretpostavimo nemuguću hipotezu da se složio sa njima u pogledu tog efekta, on je morao imati pred sobom ostatak Novog zaveta kada je pisao svoju knjigu. Po svemu tome, Jevanđelje po Mateju onda je pisano poslednje. Panjin zatim pokazuje , da su sve knjige i njihovi delovi i Starog i Novog zaveta pisani po istom ovom principu, kao i da je stoga svaka od njih morala biti pisana posle ostalih 65 knjiga (što je, naravno, apsurdno), da bi mogla ispunjavati numeričke zahteve takve strukture.
    Iz svega toga, kao i iz bezbroj drugih numeričkih fenomena koji se na neverovatan način provlače kroz Bibliju, Panjin naravno zaključuje da Sveto pismo ne može biti rezultat ljudskog uma , i poziva najeminentnije naučnike svog vremena da ga pobiju, čak i pred građanskim sudom koji bi utvrdio da li bi bilo koji čovek mogao napisati takvu knjigu.
    Pogađate, ostao je bez protivnika, a posle toga se ni V.R.L. više nikada nije javljao. A, ako pogledamo današnjicu - zašto se o ovome ovako ćuti, to možemo samo da nagađamo.

***
« Poslednja izmena: 06-05-2010, 12:38:17 od strane admin »
Sačuvana

zelenooka

 • ADMINISTRATOR
 • старији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 402
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #23 poslato: 17-04-2010, 19:16:30 »Bože moj ....kakav mutant ....i šta sve danas ne gmiže ? ? ?!!! :krstise:

Jedna ekstremno opasna pijavica iz Peru-a pravi ogroman promlem današnjim naučnicima.
Prema najnovijem saopštenju , do sada je već atakovala i ljude. Navodne tvrdnje,
da ovu bizarnu životinju iz reda gmizavca treba posmatrati sa vanzemaljskog aspekta...ne
nalaze potporu u široj javnosti ! ALI ........

S' početka aprila , istraživači u Peru-u otkriše do sada nepoznatu vrstu pijavice sa ogromnim zubima ?
Akonto gigantskih zuba  i monstruoznog izgleda , ubrzo je dobila ime te je istraživači vickasto ,, krstiše ,,
kao ,,Dinosaurio - Tyrannosaurus Rex " !!! Dodatno tome, ta bizarna ,, zver ,, ima posebnu predisponentnost
tj. obožava da se ,, smesti ,, u neke otvore  ljudskg tela (nos -uši - genitalije !) gde isisava krv i time 
utrostručuje svoju ukuprnu veličinu čak .... do 7 cm. svoje telesne dužine !!!!!!


Sačuvana

zelenooka

 • ADMINISTRATOR
 • старији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 402
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #22 poslato: 04-04-2010, 22:18:28 »


GIGANTSKI CRVI ...............

Ovo bi mogao biti dobar zaplet za holivudski film: ogromni crvi debeli po 4 centimetra ispod velike metropole koji prete milionima ljudskih života. Za građane Moskve, najvećeg evropskog grada, ovo je, nažalost, realnost. Takvi crvi su pronađeni i snimljeni videokamerom ispod Moskve za vreme radova firme koja je u vlasništvu Vadima Mikhaylova, organizatora ovih radova u Rusiji.

Događaj se odvio nedaleko od samog centra grada gde su mnogi radnici postali očevici ovog bizarnog iskustva, prenosi Pravda.

- Uspeli smo kamerom snimiti ogromnog crva kako urla, inače nam niko ne bi verovao. Ipak, moramo na posebnim aparatima dokazati autentičnost našeg snimka. Mislim kako će ovo što smo videli okrenuti svet nauke naglavačke. Zvuk njegova krika sigurno u životu nećemo zaboraviti – izjavio je zaprepašteni Mikhaylov.

***

'Ala bi ovi komadi bili dobri za

Sačuvana

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #21 poslato: 30-03-2010, 18:04:51 »ČUDNE MORSKE KREATURE ...... ? ? ?

More je prepuno raznoraznih, čudnih i prelepih organizama koji svoj život provode nošeni strujama.

Ova životinja tj. kolonija životinja je ustvari ... skup meduza. Hrane se sitnim fitoplanktonima kojeg pronalaze plutajući morem. Ceo svoj život , te ,, životinje ,,  provode plutajući sa planktonom.

Glaucus Atlanticus (poznat i kao  Blue Sea Slug, Dragon sea slug) je morski puž golać. Živi u tropskim morima oko Australije. Poraste do ok 4 cm.Prilagodio se životu na površini mora. Pluta morem glavom prema dole i često ga nalaze u društvu , još jedne , dolepriklazane - predivne kreature: blue jellyfish Porpita.A ovo je (mutant ?) ulovljena gigantska sipa !!! :krstise:


Ove interesantne ,, r i b i c e ,, je izbacio zadnji cunami ......
(BLOB - riba (Psychrolutes marcidus) živi u velikim dubinama između Australije i ostrva Tasmanije. Pošto se nalazi na veoma nepristupačnim mestima .... ljudi je retko viđaju ....!)


( A ovo je jedna od najređih vrsta oktopada ...!)


(LISNATI MORSKI ZMAJ ... vrsta morskog konjića


(Dobar tata, ovaj mali, uvek zna da nosi oko 150 do 200 jaja sa sobom! A ima ga u australijskim vodama...)

Sačuvana

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #20 poslato: 27-03-2010, 14:53:06 »

B I Z A R N O ......Jednogodišnja devojčica nosi bebu u stomaku .........?!


Zapanjeni doktori otkrili su da jednogodišnja devojčica nosi bebu u svom stomaku. Malena Kang Mengru iz Kine zbunila je veliki broj lekara kada je stomak počeo sve više da joj raste.

Podvrgli su je detaljnim pregleda i CT skeniranju da bi na kraju otkrili da se unutar nje razvija fetus. Veruju da se radi o parazitskom blizancu.

Devojčicu sada čeka operacija kojom će iz nje ukloniti malu bebu.

***

Da , bizarno je za videti medjutim , nije ovo bilo nikakvo > bezgrešno začeće < ... :ljutkosrbin:
kako bi to neke ,, device,, protumačile! :ljutkosrbin:
Izvesno je i to da su u medicini ovakvi slučajevi poznati ali relativno retki  
( na svetu je poznato samo stotinak ovakvih slučajeva !!)  a u pitanju je,
takozvani  = " Fetus in fetu " (lat. = začetak u začetku !)... odnosno embrion ,.
oplođen iz iste jajne ćelije tj. blizanac- parazit i uglavnom je jednojajačni
tj. istog pola . U ovom slučaju ženskog.
Ovakav fetus nastavlja svoj rast i može godinama da živi kao parazit ...sve dok,
svojom veličinom ne počne da smeta  i šteti svom ,, domaćinu ,, !!?« Poslednja izmena: 17-11-2011, 00:58:41 od strane admin »
Sačuvana

zelenooka

 • ADMINISTRATOR
 • старији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 402
Одг: M I S T E R I J E ...... ?!
« Odgovor #19 poslato: 24-03-2010, 21:13:33 »


 :smeh1:....Ili Ibar , Lim i Tamiš  ?! Mada , nemoj da misliš da tamo , u Dunavu ili bilo kojoj reci isto nema nekih ,, životinjica ,, ?! More , nigde bre više nisi siguran
Kući i ...............LAVOR ....
Sačuvana