Forum Srpska Vretena |  Srpski forum na srpskom jeziku

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: SNAJPERISTA BERIĆ ! ...  (Pročitano 1481 puta)

admin

  • ADMINISTRATOR
  • најстарији члан
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 2381
SNAJPERISTA BERIĆ ! ...
« Odgovor #1 poslato: 10-03-2015, 10:30:51 »

SNAJPERISTA DEJAN BERIĆ : NE ZNAM ŠTA SE DEŠAVA SA LJUDIMA U SRBIJI ... PROPAGANDOM SU IH UBILI U POJAM ?! ...


DONjECK – Heroj Novorusije, srpski snajperista Dejan Berić u intervjuu za Ministarstvo informisanja Donjecke Narodne Republike govorio je o svom učešću u odbrani Slavjanksa, ranjavanjima, zarobljavanju i bekstvu iz Ukrajine. Berić se osvrnuo i na stanje u Srbiji izražavajući čuđenje na pasivnost građana povodom određenih društveno-političkih događanja.   
Berić je ispričao da je „po nalogu NATO“ iz Tašmajdanskog parka u Beogradu uklonjen spomenik devojčici Milici Rakić ali da javnost u Srbiji ćuti.

    – Ne znam šta se dešava sa ljudima u Srbiji. U Srbiji rade sistemski. Propagandom ljude ubijaju u pojam, ne dozvoljavaju im da počnu da razmišljaju. Rijaliti programima su ljude izvukli iz realnosti – rekao je Berić.

    Berić je ispričao i kako je posle prvog ranjavanja, dok je išao ka bolnici u Rostovu zarobljen od strane Ukrajinaca i predat bataljonu Ajdar.

    – Imao sam sreće jer su u mom telefonu bile slike sa ratišta. Međutim, jedan od njih koji mi je oduzeo telefon koji je bio moderan, izvadio je SIM i memorijsku karticu i odmah bacio. Tako me je nesvesno spasao – ispričao je Berić.

    Berić kaže da se ukrajinci nisu toliko loše ponašali prema njima dok je bio zarobljen ali da je bilo i onih koji su tukli zarobljenike. On je tada tvrdio da je radnik koji se slučajno našao u autobusu sa ruskim borcima.

    Ispričao je i anegdotu kako je oficiru koji ga je ispitivao i koji mu je nudio da nabavi ogroman novac za otkup oteo pušku a zatim mu je vratio.

    – Pružio sam mu pušku i rekao streljaj me odmah. Ko će dati za mene običnog čoveka toliki novac – rekao mu je Berić.

    Berić je ispričao da su otkup za njega platili Ukrajinci sa kojima je radio kao građevinac u Sočiju, a da su ga odveli u Harkov.

    – Ja sam njima bio šef u Sočiju i bio sam jako dobar prema njima. Oni su uzeli kredit i platili 17.000 dolara da me oslobode – rekao je on.

    U međuvremenu se u medijima pojavila vest da je on snajperista pa je krenula potera za njim.

    – Ja sam bio u Harkovu i u gradu je bila potera da me pronađu. To je bio haos – rekao je Berić.

On je rekao da ambasada Srbije nije htela da mu pomogne a da je morao granicu Ukrajine i Rusije da pređe ilegalno.

    – Prošao sam sedam kilometara preko polja i kroz šumu. Prešao sam prvo ukrajinsku pa rusku granicu, a onda sam se vratio na rusku. Došao sam i tražio da mi urade pečat da sam ušao u Rusiju. Bilo je jako smešno. Odmah su videli da nisam Rus pa sam rekao da sam Srbin. Objasnili su da mi treba pečat da izlazim iz Rusije, a ja sam rekao da mi treba da ulazim i da sam kroz šumu došao sa druge strane granice. Tada su me okružili automatima. Ja sam reko sačekajte da vam objasnim. Kad sam im objasnio skuvali su mi kafu, udarili pečat u pasoš i skupili novac za mene jer nisam imao novca za put – ispričao je Berić.

    On kaže da je samo četiri čoveka preživelo iz Prve internacionalne brigade kojoj se pridružio na početku rata.

    – Mi smo prva jedinica koja je napdala Donjecki aerodrom još 21. maja – kaže on.

    On je pričao i o akcijama u kojima je ranjen.

    Berić je rekao da rat neće biti gotov sve dok bombe ne počnu da padaju na Kijev.

    – Dok oni ne osete šta je pravi rat mira neće biti – zaključio je.

***
Sačuvana