Forum Srpska Vretena | Srpski forum na srpskom jeziku

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: PAKAO JE POČEO - GM - (is) HRANA !,  (Pročitano 20355 puta)

malisa

 • Aktivan gost
 • *
 • Karma: +1/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 26
  • TourSerbia
Одг: PAKAO JE POČEO - GM - (is) HRANA !,
« Odgovor #3 poslato: 22-04-2013, 18:24:32 »

Samo ovako se moze tom zlu odupreti

http://www.porodicabistrihpotoka.com/

Ovaj domen neradi , jel ima neki drugi ...
O cemu se radi na ovom sajtu  po sajtu po domenu bih rekao da je u pitanju neki seoski turizam
Sačuvana

strelac

 • новајлија
 • **
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 76
Одг: PAKAO JE POČEO - GM - (is) HRANA !,
« Odgovor #2 poslato: 12-01-2013, 18:55:01 »

Samo ovako se moze tom zlu odupreti

http://www.porodicabistrihpotoka.com/
Sačuvana

admin

 • ADMINISTRATOR
 • најстарији члан
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 2381
PAKAO JE POČEO - GM - (is) HRANA !,
« Odgovor #1 poslato: 11-01-2013, 22:18:37 »


Izvor : Vesti /10 januar2013
U TANJIRU USKORO MESO OD SVINJA UKRŠTENIH SA MIŠEVIMA I LJUDIMA ??!...

Kanadska vlada je na ivici da odobri bizarnu vrstu GM svinja za korišćenje u ishrani Kanađana !! -

Ovaj novi hibrid između miša i svinje je nazvan  Enviro svinja (svinja koja čuva životnu sredinu). Ovu novu "vrstu" jorkširske svinje su napravili naučnici iz Ontaria na Guelf univerzitetu (UniversityofGuelph) i to tako što su im dodali gen miša da bi smanjili količinu fosfora koji se nalazi u izmetu svinje.

Uskoro će milioni Kanađana jesti meso ove svinje-miša a većina neće ni biti svesna toga. Očekuje se da će se odobrenje za ovu novu vrstu svinje uskoro tražiti i u Americi.
Ako mislite da je ovo prvi put da naučnici mešaju dve životinjske vrste u pokušaju da "pomognu" čovečanstvu, varate se.
Prava istina je da naučnici širom sveta stvaraju nove, bizarne vrste životinja gotovo redovno. U poslednjih par decenija genetska modifikacija je jako napredovala i čini se da su istraživači i naučnici jako nestrpljivi da koriste te nove tehnologije.


/ ... fluorescentna mačka ... /

Da vidimo kakva sve čudna i misteriozna bića naučnici stvaraju? Šta kažete na mačku koja svetli u mraku? One stvarno postoje.
GM mačka pod imenom mister Grin Džin (Mr. Green Genes) je prva fluorescentna mačka koja je napravljena u Americi. Pod ultraljubičastim svetlom ova mačka  sija bledozelenim sjajem. Tako da u budućnosti mačka ne mora da služi samo za maženje ili za igru, nego i kao noćno svetlo.
Američki istražicači nisu bili prvi koji su ovo uradili mačkama, tim južnokorejskih naučnika je pre njih stvorio mačku koja sija crvenim svetlom kada se stavi pod ultraljubičaste zrake. Možda se pitate zašto naučnici rade ovakve stvari? Odgovor je prost - zato što mogu!

Naučnici su stvorili bića koja su mnogo bizarnija od fluorescentnih mačaka!! -/ ... koza sa genima pauka ... /

Jedna Kanadska kompanija, pod nazivom Neksija (Nexia), proizvodi koze u koje su dodali gen pauka.

Razlog za ovu bizarnu genetsku modifikaciju je taj da bi im koze proizvodile mleko u kome se nalazi protein svile. Ovaj protein svile se onda sakuplja, čisti i ispreda u neverovatno jaka vlakna.

Ponekim izveštajima, ova vlakna su izdržljivija od kevlara, fleksibilnija od najlona i jača od čelika. Ova supstanca ima industrijsku i vojnu upotrebu od izuzetne vrednosti. Ali kada ljudima kažete da postoje paukkoze verovatno će vam se smejati.

Kada im spomenete ove koze, uputite ih na ovaj video:

Not a valid youtube URL
Video pokazuje reportažu o tome kako se ove koze proizvode i šta se radi sa paukovom svilom koja se od njih dobija.

Da li vas ovo poigravanje sa prirodom uznemirava? Ako ništa barem ne proizvode hibride između ljudi i životinja? E pa proizvode!
Poznato je da će se hibrid između čoveka i svinje uskoro uzgajati u SAD. Ovo je bilo javno saopšteno i skoro niko se nije uznemirio povodom toga.
Ono što je opisano kao "najmodernija tehnologija" će ustvari biti proizvodnja svinja u koje je ubrizgan ljudski gen. Ove hibridne svinje  će biti "uzgajane" zbog proizvodnje organa za transplantaciju.

Kako vam ovo zvuči???Postoji li mogućnost da ovakva bića dospeju u našu ishranu?Ne?
Mislite da nam to nikada ne bi uradili?

Nemojte biti tako sugurni!

FDA  (Agencija za hranu i lekove) je nedavno objavila, da postoji velika verovatnoća, da se potomci kloniranih životinja već odavno koriste u ishrani...i da oni ne mogu ništa po tom pitanju?!
Evidentno je, da imaju sasvim dovoljno vremena da vrše racije Amiških farmera - ali po njima, nemaju dovoljno vremena da istraže da li se klonirane životinje nalaze u lancu ishrane??!

Čak su izjavili, da to praktično njima i nije neka tema za istraživanje. ??!

Većina Amerikanaca, jede paradajz u kome se nalazi gen bubašvabe i većina Amerikanaca jede kukuruz, sa ubrizganim insekticidom, zašto bi onda bili zabrinuti u vezi mesa koje jedu ??

***


Zvanično je zabranjena, ali " samo zvanično" jer u Srbiji se već duže vreme koristi genetski modifikovana hrana. Uvozi se meso iz zemalja gde se uveliko stoka hrani žitaricama sa izmenjenim genima, namirnice se filuju raznim veštačkim dodacima, a gazirani napitci bez šećera...zasluđuju se sladom kukuruza, koji je prošao proces genetskog inženjeringa!,... O čemu onda pričamo ? :joojj:
A to, što ameri jedu "začinjen paradajiz i kukuruz "... nema veze!!, ja bih im još malo posolila sa onim osiromašenim ...što prosuše po RSK, SRBIJI, KiM ili gde već svuda redom. Da im bude... još zdravije  >:( :ninja:

Sačuvana