Forum Srpska Vretena |  Srpski forum na srpskom jeziku

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Stranice: [1] 2 3 ... 10
 1 
 poslato: 15-06-2021, 17:21:51 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Kupatilo je važna prostorija u kući, stanu ili drugom prostoru. Adaptiranje kupatila i promena elemenata u kupatilu predstavlja ujedno građevinski i dizajnerski posao, na osnovu kog se menja i funkcionalnost i estetika prostora. Keramičke pločice, kupatilski nameštaj, sanitarije i osvetljenje podrazumevaju se prilikom renoviranja kupatila.

Mnogo je dostupnih rešenja u pogledu estetike, koje stručnjaci preporučuju. Naglašavaju se moderni dizajnovi, retro stilovi, ili neki neutralni. Kombinuju se po dve ili čak više boja, za potpuno oživljavanje prostora. Međutim, svako željeno rešenje i zahteva i viši ili niži nivo troškova.

Osnovni radovi prilikom renoviranja kupatila

Osnovne potrebe koje se nameću kada je u pitanju renoviranje kupatila jeste sređivanje zidova i podova. Misli se pre svega na izravnavanje zidova i podova, kako bi se keramičke pločiceza pravilno postavile. Pored tih radova, gipsani radovi na plafonu, spuštanje zbog rasvete i drugih detalja takođe prethodi drugom estetskom uređenju. Pored toga, proveravanje funkcionisanja vodovodnih cevi i instalacija generalno, aktivnosti su koje prethode svim drugim kada je u pitanju renoviranje kupatila, iz razloga što kasnije mogu da prouzrokuju probleme i umanje funkcionalnost prostora.

Ono što se podrazumeva kada je u pitanju uređivanje prostorija, jeste postojanje nacrta ili skice generalne ideje, kupovina materijala i pripremanje alata, uz angažovanje majstora. Od ključnih materijala potrebno je nabaviti lepak za pločice, smesu za fugne, materijal za izravnavanje zidova i podova, i slično. Ukupno, ovi radovi mogu da koštaju od 600 evra, što su jeftinije varijante. Za kompletno renoviranje instalacija, zidova i podova ta cifra se može popeti i na duplo veću.


Estetsko uređenje kupatila
Estetika predstavlja lepši i finiji deo uređenja kupatila. Birate keramičke pločice za kupatilo, njihovu klasu, boju i dezen, uz odgovarajuću cenu. Cena pločica za kupatilo može biti od nekih 5 evra za pločice nižeg kvaliteta, do deset puta više po kvadratnom metru za pločice visokog kvalitea. Prosečno posmatrano,  za dobre zidne i pločice potrebno izdvojiti nešto više novca, plus dodatno platiti ugradnju ugradnju pločica. Nakon postavljanja, keramičke pločice se dopunjavaju fug masom, u željenoj boji i debljini. Posle toga, prelazi se na kupatilski nameštaj, tačnije izbor stilova, boja i nivoa kvaliteta. Važno je izabrati pre prvih radova kadu ili tuš kabinu, kako biste znali tačno koliko prostora imate za ostali kupatilski nameštaj i sanitarije. Tuš kabine mogu da se naprave od keramičkih pločica, što je jeftinija varijanta, ili se ugrađuju posebne, sa prostorom za sedenje, masažu, muzikom i policama.

Zatim izaberite WC šolju sa vodokotlićem prema predviđenom nacrtu rasporeda sanitarija i vodovodnih instalacija. Uz to, lavabo sa većim ogledalom je neizostavni deo. Danas se uglavnom kombinuje sa zatvorenim ili otvorenim policama i drugim prostorima za sitnice. Kupatilski nameštaj je važan deo uređenja prostora kupatila, ali i treba da omogući funkcionalnost, trajnost i kvalitet upotrebe. U zavisnosti od potreba i dizajna po kome se izvodi adaptacija kupatila potrebno kuptiti sve elemente, a cena zavisi od vašeg izbora.

Troškovi renoviranja kupatila
Kada sumiramo sve troškove koji su potrebni, renoviranje kupatila zahteva minimum 500 evra, za osnovne izmene u kupatilo pa se cifre se višestruko umnožavaju, u zavisnosti od važih želja i potreba. Obično ta cifra bude bar duplo veća od prvobitne. Naime, prvo smo naveli osnovne, grublje i građevinske radove. Zatim, keramičke pločice i njihovo postavljanje zahtevaju dodatno izdvajanje novca. Cena ugradnje počica se određuje po metru kvadratnom. Kupatilski nameštaj zahteva minimum još 200 evra, u slučaju da ste skromniji, pa ne kupujete raskošne lavaboe, mermerne ili granitne elemente. Keramika je sasvim pristojnog izgleda, jednostavnog održavanja i povoljne cene.

Renoviranje kupatila može da bude vrlo jednostavan i brz postupak, ukoliko je potrebno napraviti estetske izmene. Međutim, ukoliko se radi o prvobitnim građevinskim radovima, promeni zidova, podova i slično, to će izazov biti veći i složeniji. U svakom slučaju, ukoliko sve okolnosti i cene detaljno predvidite i razmotrite, nema mesta iznenađenjima.


 2 
 poslato: 16-03-2021, 16:08:50 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines


Uobičajeno je mišljenje da su sefovi namenjeni bogatima i svima koji rade sa novcem. Koliko god to bila istinita činjenica sefovi nisu namenjeni isključivo za novac i nakit kao što imamo priliku da to vidimo u raznim filmovima.

Međutim, ako sledimo samo takav primer to pokazuje da su sefovi ipak najbezbednije mesto gde možete odložiti vaše dragocene predmete. Ipak, korišćenje sefova sve je učestalije u poslovnim sredinama, zastupljeni su uveliko već u komercijalnom poslovanju, privatno, a takođe su prisutni i u različitim instituacijama i sredinama. Zašto?

Način čuvanja stvari danas se daleko promenio.Metodi kakvi su bili pre doveli do do nepoverenja u ljude upravo zbog zloupotrebe iste i na kraju puke lakovernosti.

Dogovori na reč i osiguranje u “tuđim rukama” više ne postoji na način kako se to doživljavalo u 20. veku i ranije. Iako su prvi tzv. sefovi ili tada “škrinje” napravljene dugo godina unazad, njegova upotreba je veoma drugačija.

Sefove su nekada imali samo uticajni ljudi, plemići, aristokrate, kasnije banke i institucije slične njima. U savremenom društvu način poslovanja i potreba za obezbeđivanjem kako ličnih tako i tuđih vrednosti prepuštena je sefu. Tako dolazimo do toga da smo samo najsigurniji kada sami obezbedimo na pravi način ono što nam je vredno.

Upravo iz tog razloga način čuvanja ličnih stvari, vrednih predmeta postao je svakodevnica i potreba za sefovima je danas veća nego ikada pre.

Privatni biznisi, blagajne, depoi pored novca u svojim sefovima obezbeđuju i vredne dokumente; poput ugovora, aneksa, različitih ovlašćenja i ostalo. Takav primer imamo u advokatskim kancelarijama, kompanijama koje rade sa različitim i vrednim poslovnim ugovorima…

Komarcijalni primer je nama daleko poznatiji. U poslovnim jedinicima gde je veliki kolektiv postoje sefovi i ormarići gde zaposleni odvajaju svoje lične a tako i vredne stvari.


Zašto je sef pravo rešenje?

Posmatrajte sef kao lični prostor gde su vaše dragocenosti na sigurnom. Zaključane, pristupačne samo vama i raspoređene onako kako vi želite. Varijacije u dimenzijama, položaju, načinu skrivenosti nameni, bilo poslovna ili privatna možete lako dogovoriti sa mivir.rs kompanijom koja izdaje najbolja rešenja i u svojoj ponudi ima različite sefove i ormariće za čuvanje dragocenosti.

Sef je otporan na neželjeno otvaranje, a stepen njegove sigurnosti zavisi od nivoa bezbednosti, za koji je napravljen. Sefovi se učvršćuju za pod ili zid kako bi se onemogućilo njihovo odnošenje. Sef povećava bezbednost poslovanja. Pravilnim izborom i upotrebom, koristićete sef više decenija.

Kupite Rottner sef koji će zadovoljiti rastuće potrebe tokom dužeg niza godina. Ukoliko potražujete pravo rešenje za osiguravanje vaših dragocenosti pogledajte ponudu na sajtu ovde.

 3 
 poslato: 16-03-2021, 15:57:28 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Pre samo 6 dana i njoj je bio praznik – Međunarodni dan žena. Verujem da se to u njihovoj kući, kao i u brojnim drugim kućama, nažalost, ne obeležava… Nedavno su se doselili na Novi Beograd. Mladi par u tridesetim sa kućnim ljubimcem, mirnim psom koji ih poslušno prati. On se uvek ljubazno javi, ona, nekako namrštena, samo prođe. Delovalo je kao da je ona negativac. Ustvari, vreme će pokazati da je ona žrtva!Samo 5 dana kasnije, nakon praznika koji treba da nas podseti da smo svi jednaki, u 5 ujutru ponovo isti scenario – tumbanje po stanu, koje se čuje nekoliko spratova unaokolo. Lomljenje. Vrištanje. Udaranje! U prvi mah dilema – da li se to čuje televizor sa rijaliti programom kod deke koji živi pored i koji pojača do kraja! Ne, ovo su ipak ponovo oni… Policija je dolazila već više puta poslednjih mesec-dva od kada su oni tu iznajmili stan. Poslednji put, tokom uviđaja, kuca je pobegla napolje. Nema i nečujna. Tek kasnije su se uopšte setili da im fali pas… Te večeri, policija ih je razdvojila tako što je ona ostala u stanu, a njega su dugo držali ispred zgrade…

Pojedine komšije su bile vidno uzmenirene zbog očiglednog nasilja koje je on vršio nad njom. Čak su je sreli kako tužno sedi na klupi ispred, verovatno u trenucima kada je uspela da pobegne od njega. Sreli su je i kad joj je istovarao stvari iz auta, verovatno vraćajuči je kući iz nekog ozbiljnijeg bega u pokušaju. U isto vreme, neki drugi, čak sa istog sprata, pravili su se kao da ništa nisu čuli. Poricanje je najopasnija stvar. Poricanje stvara nedodirljive! A da li neko sme da ostane nedodirljiv, posebno ako čini loše drugima?! Teorija, kultura, vaspitanje, ponašanje, pravni poredak, i još mnogo drugih oblasti, odsečno kažu da NE!

Ćutanje je đavolji advokat, koji presuđuje u korist nasilnika. Nedavno je jedna domišljata voditeljka jednog informativnog medija, započela pregled dana ćutanjem – onim koje uliva jezu i koje ukazuje na nasilje seksulanog predatora nad nedužnim glumicama! To ćutanje je, osim jeze, trebalo da nas nauči da nikada ne okrenemo glavu ili ostanemo nemi na svaku anomaliju oko nas, a koja za predmet ima nasilje. Od nasilničke vožnje, preko nasilnika na ulici, pa sve do porodičnog nasilja, uključujući fizičko, mentalno, duhovno i socijalno nasilje.

Uvek postoji način da se kaže NE nasilju, i to bez lične konfrontacije, već uz pomoć nadležnih službi. Ni tu ne sme da bude nedodirljivih. Sećam se slučaja od pre nekih desetak i više godina kada je jedna mlada devojka bila žrtva nasilja svog partnera, inače pripadnika jedne elitne policijske jedinice. Svaki put kada bi ga prijavila, prošla bi još gore. Na kraju joj je jedva pomogla i spasila je najbolja prijateljica koja je bila bliska saradnica najvišeg državnog funkcionera. A šta da nije imala tu prijateljicu?

Ako, na primer, živite u Švajcarskoj i stojite na ulici 5 minuta duže nego što je to primereno mestu i vremenu i ne postoji očigledan razlog zašto to radite (pokvareni automobil i sl.), prva komšinica ili prolaznik prijaviće vas policiji. A mi se još uvek bavimo borbom da prekinemo ćutanje!

Ćutanje je metod koji treba primeniti samo i isključivo onda kada se nasilnik pravda za svoja nedela! Ćutanje je samo tada odgovor NE na njegovo nasilje, kojim treba da se pozabavi sistem i društvo sa svim svojim pravnim aparatima. Za početak – ukažimo sistemu ko su nasilnici, uvek i bez izuzetka. U suprotnom, svi mi smo nasilnikovi saučesnici!

Ovaj sa početka priče je pola sata od dolaska policije priveden sa lisicama na rukama, iza leđa, i to bez majice (koju je policajac poneo u ruci), uprkos hladnoći. Verovatno ni policajcima nije bilo lako da se izbore sa njim. Nju je, pre toga, odvezla hitna pomoć. Pas je valjda ostao u stanu…

Autor: Stevan Stojanović
Izvor: Dgitalni Magazin Iz Prve Ruke

 4 
 poslato: 27-11-2020, 14:22:46 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Profesionalni fotograf ili nešto više? Tajne nam otkriva Ivan Miladinović osnivač Live Production


Uz kaficu u jednom Beogradskom restoranu na Novom Beogradu, malo smo pričali o profesiji fotografa, kako i šta krasi jednog profesionalnog fotografa, odakle mu ispiracija i šta je to što nas tera da volimo njihove fotografije.  Sa nama je Ivan Miladinović, osnivač Live Production, kompanije koja se bavi fotografijom i mogućava svima kvalitetne fotgrafije za njihov biznis ili promociju.Ivane, reci nam nešto više o tebi i Live Production, kako je nastala
i koliko već trajete?

Sebe bih predstavio kao fotografa muzike i trudim se da note pretvorim u sliku najbolje što umem. Pored toga sam i odgovorni urednik časopisa Borba. Fotografija mi je prva ljubav koja traje već preko dvadeset godina i tokom koje sam u svom domenu ostvario većinu svojih želja i snova, a Borba je kao institucija sa druge strane nešto na šta se  svako ko u tu kuću uđe, po rečima mog dobrog prijatelja – navuče.

To vam je ukratko kao kada provodite vreme sa dobrim čovekom, prepoznate to i želite da utrošite jos vremena na takvu osobu, na kraju dana, pratiće i vas takav dobar glas. Ovde je to slučaj sa zgradom Borbe, podjednako kao i sa ljudima koji u njoj rade.

Što se tiče Live Production, taj koncept je bio moja tiha patnja dugo godina, dok nije sazreo da se na neki način desi, čak mogu da kažem da sam pomalo i gurnut u to. Tačnije, pre nekoliko godina jedan klijent mi je proizveo situaciju u kojoj me je ohrabrio da krenem u preduzetničke vode i da u toj situaciji pokušam da ostvarim neki svoj san u ovom poslu. I evo, zaista, nisam zažalio što sam krenuo tim putem, imam divan tim ljudi koji je posvećen svom poslu i sa kojim delim sve dobre i loše momente koje ovaj posao i stres u njemu nude.
Live Production kao takav je koncept sa zaposlenim fotografima, gde je standard rada na najvišem nivou najboljeg pojedinca određene oblasti fotografije. To je zapravo ono što nas izdvaja od drugih. Mi postavljamo standard rada određene oblasti unutar, da tako kažem kuće, a svi zaposleni moraju da ga prate. Time obezbeđujemo ujednačen kvalitet rada i omogućavamo našim klijentima da uvek dobiju identičan proizvod, a ono što nas izdvaja od drugih je da to možemo da izvedemo sa nekoliko ljudi istovremeno ako postoji takva potreba. Praktično eliminišemo klijentu stres potrebe nalaženja više različitih fotografa
i uklapanja stilova.  Taj koncept je trenutno jedini na prostoru bivše republike i po tome smo prepoznatljivi. Zbog toga mogu reći da mi prodajemo osećaj zadovoljstva rada sa nama, pre nego samu fotografiju.

Pročitajte ceo interviju OVDE

Šta bi izdvojio kao zanimljivo iz života jednog profesionalnog fotografa?

Verujem da bi mnogi rekli, situacije, ljudi, neke forme zabavljanja.
To je ok i to je već poznato da u ovoj sferi posla, vodimo interesantan i relativno dinamičan život. Ipak, život profesionalnog fotografa obeležava jedna stvar. Potraga za nečim novim i do tada neviđenim, pre svega njemu samom, a dalje logičnim putem i svima drugima. Time mogu slobodno reći da su umetnici na poslu i onda kada nisu. Ako se naravno pod poslom podrazumeva provođenje vremena u nečemu što najviše volite da radite. Često je potrebna psihološka pauza, da napunite kreativne baterije ili da možda prevaziđete sopstvenu sujetu, jer ipak na kraju dana svako misli da je njegova ideja najbolja, što je ok stav, dokle god se ne bavite ovim poslom profesionalno, jer kad ste profesionalac kvalitet vaše ideje i njene izvedbe vrednuju drugi ljudi, a ne vi. Na kraju dana profesionalni fotograf vodi posao, a sujeta je najveći neprijatelj svakog posla.


Live Production - Koncert Zdravka Čolića

Šta te inspiriše?

Inspirišu me porodica, bliski prijatelji i muzika. Ali ako bih morao da kažem koji su to ljudi koji imaju direktan ili indirektan uticaj na mene, morao bih da pomenem Predraga Vučkovića, našeg najvećeg sportskog fotografa, kao nekoga ko me je uveo u svet profesionalne fotografije, Branislava Rašića zvaničnog fotografa Rollingstonsa sa kojim sam imao čast da ispred Borbe obavim veliki intervju, a koga smatram našim najvećim muzičkim fotografom sa karijerom dugom četrdeset godina i Ognjena Radića vlasnika firme FitPass koji mi je često poslovna inspiracija, a čije preporuke knjiga za čitanje su mi  promenile kompletan pogled na posao kojim se bavim.

Live Production - Beer Fest

Koliko je bitna oprema, koliko sam osećaj za momenat?

Oprema je bitna jer daje neku formu sigurnosti, otvara neke nove mogućnosti ali me izbor fotografija klijenata često demantuje da je ipak osećaj za momenat presudna stvar. Ipak kao i svaki fotograf uvek težim da radim sa opremom najvišeg kvaliteta i moj izbor je tu od početka Nikon.

 5 
 poslato: 07-10-2020, 20:31:35 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Želite da skinte kliažu, da se vratite u formu, održavate kondiciju ili da se oporavite posle povrede, besplatni trening uz BG Lični Trener možete vežbati fitnes i samoodbranu.

BG lični trener održava svoje treninge po HIIT sistemu uz vežbanje osnovnih udaraca, hvatova, bacanja i drugih tehnika korisnih za samoodbranu.Treninzi su namenjeni i apsolutnim početnicima, ali vežbačima sa iskustvom u drugim borilačkim sportovima – koji mogli da usavrše svoju nožnu tehniku i dodatno se razgibaju.

Najčešće se svodi na kružni udarac nogom na jednoj od tri visine, koji često završe na blokadama protivnika (podkolenica, podlaktica, lakat, rame, rukavica), umesto na butini, stomaku ili glavi protivnika, i u stvarnosti nemaju efekta. Kružni udarac nogom (poznat i kao mavaši geri, raundhaus kik, dolio čagi), može svako da izvede, ali svako može i da ga prepozna i adekvatno odgovori!

Praćenjem tamičarske aktivnosti naše reprezentacije jednom borilačkom sportu veoma sličnom tekvondou, tek 6% nožnih tehnika završe kao poeni. A, u pitanju su vrhunski takmičari, pretstavnici zemlje koja je bila svetski prvak u tom borilačkom sportu.

Ostale nožne tehnike liče na „frljoke“, odnosno kao da ne postoje – samo se gubi snaga i protivnik prepoznaje naše namere. Razlog je jednostavan – na treninzima se ne pridaje dovoljna pažnja učenju nožnih tehnika, odnosno loša je sama metodika, ali i premalo razgibavanja (dinamička, statička, pasivna, PNF metoda), i na taj način udarac ne može da se izvede u visini glave protivnika.

Osnovni pojmovi u Fitnesu
KONDICIJA = lat. Conditio - sposobnost za neki napor ili za izvođenje neke radnje
koja dobija pod izvesnim uslovima (treningom.)
Kondicija ili fizička pripremljenost podrazumeva optimalno zdravstveno stanje, najviši stepen razvijenosti funkcionalnih i motoričkih sposobnosti (sportiste), kao i odgovarajuću psihičku stabilnost, visoku motivaciju, te najbolju strukturu morfoloških obeležja.


TEHNIKA = grč. Tekhnikos-veštački, prema tekhne=umeće, veština. Skup metoda i procesa koji se primjenjuju u nekom radu, npr. Sportska tehnika.


SPORTSKA FORMA je optimalno stanje pripremljenosti u kome se postižu najbolji rezultati. Uslov za ulazak u sportsku formu je pravilno isplaniran i sproveden trenažni proces.
REKREACIJA predstavlja i terapeutsko osveženje za telo i duh. Rekreacija se često razlikuje od DOKOLICE. Dok se za dokolicu smatra da je, ili bi trebala biti, odmarajuća, rekreacija je osvežavajuća i zabavna. Kako sve više i više vodimo sedeći način života, potreba za rekreacijom se povećava. To pokazuje i rast popularnosti takozvanih aktivnih

Besplatni treninzi od 05. 10. – 22. 10.
Telefon: 063 71 75 449
FB: bglicnitrener
email: brankogojkovic68@gmail.com

 6 
 poslato: 08-09-2020, 19:42:06 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Primeri humanosti na delu us SRBIJI

Dograđena kuća za Jeremiće iz Goločela kod KragujevcaU red pomognutih porodica od strane Humanitarne organizacije Srbi za Srbe pribrojana je još jedna, potomstvom bogata, porodica. U pitanju su Jeremići iz Goločela u Opštini Kragujevac. Porodicu čine roditelji Dragan i Mirjana i sedmoro dece: Sandra (19), Nina (17), Nemanja (16), Veljko (15), Minja (14), David (12) i Ognjen (9).

Za Jeremiće smo dogradili kuću (grubi radovi), postavili krov i stolariju na dograđeni deo kuće, dozidali stepenice, uradili stazu oko kuće zamenili oluke i limene opšivke i okrečili dve prostorije u prizemlju. Ukupna vrednost pomoći je 1.007.129 dinara

Porodica, zahvaljujući svemu tome, neće više imati problema sa vlagom, sa kojom su se dugo borili, a dobili su i dodatan prostor za život koji će postepeno uređivati.

    Hvala što ste pomogli i našoj porodici i što ste imali razumevanja prilikom par nesporazuma u toku radova. Nama sve ovo mnogo znači i velika je razlika u odnosu na pređašnje stanje – rekla nam je majka Mirjana.

Izvor: APEL.RS


 7 
 poslato: 27-07-2020, 09:34:42 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
POSEBNA PONUDA HIBRIDNIH VOZILA
ISKORISTITE DRŽAVNE SUBVENCIJE ZA HIBRIDE OD 2.500€*

Za sva vozila važi:
✔ Hibridi su oslobođeni Poreza na upotrebu motornih vozila koji se plaća prilikom registracije svake godine**
✔ Da su dostupna za brzu isporuku
✔ 0% kamate do 3.000€/36 meseci
✔ Eco frendly kamata, Kredit za kupovinu novog ekološkog vozila - CA banka
✔ Toyota Flex

https://www.toyota.rs/current-offers/ponuda-hibrida*Uredbom Vlade Republike Srbije odobrene su subvencije za nabavku novih vozila s hibridnim pogonom od 2500 EUR, a za Plug-in verzije 3500 EUR. Zahtеv za subvеncionisanu kupovinu novog vozila u skladu sa ovom urеdbom podnosi sе Ministarstvu zaštitе životnе srеdinе u skladu sa članom 6 Uredbe.

Vlasnici automobila s hibridnim pogonom od 01. januara 2020. ne plaćaju Porez na upotrebu motornih vozila. Saznajte više ovde.
Odaberite željeni način kontakta

Kontaktirajte Toyota prodavca direktno ili popunite formu, a odabrani prodavac će Vas kontaktirati u najkraćem roku.
Naši prodavci su na raspolaganju da zajedno sa vama prođu kroz sve detalje koji vas zanimaju, radnim danima od 08 – 17h
i subotom od 09 -14h.
Takođe na raspolaganju vam je i naš Live chat koji vam može pomoći i odgovoriti na sva pitanja, online.
 8 
 poslato: 27-07-2020, 09:28:18 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
BEZBEDNO POVEZIVANJE, DIGITALNA TRANSFORMACIJA

Vrhunske tehnologije razvijene na temelju imageRUNNER ADVANCE DX platforme kompanije Canon.

Povezivanje sa informatičkim oblakom

Štampajte sa bilo kojeg mesta uz kompletnu zaštitu dokumenata i upravljajte štampanjem pomoću rešenja u informatičkom oblaku, kao što je uniFLOW Online.

Pametni digitalni radni procesi

Napredni hardver i inovativni softver zajednički funkcionišu na digitalizovanju podataka i modernizovanju poslovnih procesa.

Efikasna automatizacija

Smanjite ručne zadatke koji oduzimaju vreme unapređivanjem radnih procesa za snimanje i čuvanje dokumenata pomoću pametne automatizacije.

Skeniranje visokih performansi


Brzo, tiho i jednostavno skeniranje dokumenata, uz podršku za različite veličine papira i mogućnost pretraživanja skeniranih podataka.

Bezbednost od 360°

Obezbedite svaki korak digitalne transformacije uz potpunu zaštitu za dokumente, uređaje i mrežu.


 9 
 poslato: 18-07-2020, 12:36:41 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Najisplativiji sistem obnovljive energije, solarni paneli za smanjenje troška električne energije.

Šta je solarno navodnjavanje?

Solarno navodnjavanje će obezbediti vašim biljkama dovoljno vode tokom letnjih dana, a primena sunčeve energije postaje sve glavni izvor poljoprivrednog procesa.Navodnjavanje uz pomoć sunčeve energije, koristi se u različitim vidovima biljne proizvodnje na mestima gde nije prisutna električna mreža i gde ne postoji adekvatan način napajanja samog sistema.

Sistemi solarnih crpnih stanica mogu da se koriste u izolovanim atarima i smanjuju potrebu za dizel pumpama i gorivom koje ih pokreće, kao i kompletnim održavanjem koje sa sobom nosi takav jedan sistem.

Međutim, takav scenario nije jedini izbor korišćenja ovog metoda, već ga koriste i oni koji znatno žele da smanje utrošak električne energije u cilju veće isplativosti i ekološke predanosti u svojoj proizvodnji.

Solarno navodnjavanje se koristi za snabdevanje vodom uz niže troškove održavanja i više isplativosti kako odmiče vreme. Kao deo sistema za soalrno navodnjavanje se koriste pumpe za vodu nemačkog brenda Lorentz koje su dizajnirane, kako bi se napajale sa strujom koja dolazi sa solarnih panela.

Pokretanje i rad solarne pumpe obezbeđuju solarni paneli, koji sunčevu svetlost pretvaraju u električnu energiju.

Solarne pumpe pogodne su za primenu gde nije dovedena električna mreža, a postoje izvorišta vode u okruženju: bunari, podzemne vode, potok, kanal, reka ili jezero.

Kao što su poljoprivrednici pronašli pravi način u navodnjavanju svojih polja i uštedi električnog i pogonskog goriva, tako rešenje postoji i za druge koji istim putem žele da crpe energiju u cilju grejanja.
Benefiti i uštede poljoprivrednika i zemljoposednika korišćenjem solarnog sistema navodnjavanja


Benefiti i ušteda kod primene solarnih pumpi

Prednosti solarnih pumpi za navodnjavanje u odnosu na konvencionalne električne pumpe su brojne;

    Solarne pumpe za vodu ne zahtevaju nikakvo gorivo ili struj
    Dovoljna je jedna instalacija, a nakon toga pumpe ne zahtevaju ponovljene troškove električne energije ili goriva
    Solarne pumpe nemaju probelma sa uticajem struje (nizak napon ili jednofazni problemi)
    Mogu se instalirati u udaljenim područjima gde električna energija nije dostupna ili je nemoguće dopremiti gorivo za pogon
    Niski troškovi održavanja (solarne pumpe za navodnjavanje imaju manje pokretnih delova u poređenju sa pumpom na dizel pogon i time imaju manje šanse za habanje i kvarove)
    Ne zahtevaju nikakva otrebna maziva za rad
    Ne postoji mogućnost za kontaminaciju vode i zemljišta zbog maziva ili ulja koje se NE koristi kod solarnih pumpi
    Ekološki prihvatljivo
    Jednostavne su za rad


 10 
 poslato: 18-07-2020, 12:06:17 
Započeo Vermines - Poslednja poruka od strane Vermines
Pokloni su idealni da nam pomognu da stalno podsećamo osobe do kojih nam je stalo koliko nam znače i koliko ih volimo, ali i da im se izvinimo….

Danas, zahvaljujući online prodavnicama i dostavama na kućnu adresu buketi cveća se mogu poručiti u najbržem mogućem roku, a kada želimo da iznenadimo dragu osobu buketom cveća ili nekim drugim aranžmanom iz cvećare sve što treba da uradimo je da u pretražvaču ukucamo Cvećara Beograd, odaberemo željeni aranžman i sačekamo da iznenađenje stigne na njenu adresu.

Kako se dostava cveća vrši 24 sata dnevno bilo gde na teritoriji Beograda, cveće stiže u pravo vremene na dogovorenu adresu. Sam proces je vrlo lak i ne zahteva puno vremena, a ovakva iznenađenja se dugo pamte!


Pokloni: Zašto je bitno baš poklanjati cveće?

U našoj kulturi je zastupljeno da se cveće kupuje ženama za razne proslave, rođendane, slave itd. SVI VOLIMO CVEĆE i ono je tu da nam olakša sam proces odabira poklona, a online prodavnica Cvećare Beograd je tu da taj proces ubrza.

Znamo da je u narodu opšte poznato da različite vrste i boje cveća nose neku drugačiju simboliku, a kada govorimo o vrstama cveća koje se poklanja, najčešće se poklanjaju ruže, razni kreativni aranžmani i svima dobro poznat buket 101 ruža.

Cveće se vekovima koriste da prenesu najlepše poruke bez reči, ali kada nekome poklonite buket od 101 ruže, svaka od njih nosiće u sebi jedno osećanje i poruku ljubavi, a sve zajedno jasno govore – VOLIM TE.

101 ruža je od davnina bila simbol ljubavi

101 ruža je buket koji ima posebnu simboliku i poklanja se samo u trenucima kada želimo da iskažemo jako i snažno osesećanje. Ruže su cveće koje se najviše i najčešće poklanja, a jedinstveni ovaj buket, kao ni jedan drugi, simolizuje ljubav. U zavisnosti od boje imaju različitu simboliku.

Tako crvene ruže predstavljaju simbol strasti i ljubavi, a buket od 101 ružu je prisutan još od davnih vremena, kada je bilo potrebo duže vreme za gajenje i negovanje ovolikog broja ruža. Na taj način se pokazivalo koliko volite tu osobu kojoj ste namenili ovaj buket. I danas 101 ruža ima značenje „Ti si moja jedina ljubav“, samo što je danas za pravljenje buketa potrebno mnogo manje vremena.

Bez obzira koji je povod slanja 101 ruže, bio to 8. mart, Dan zaljubljenih, rođendan, mali znak pažnje, neka proslava ili čak deo izvinjenja, simbolika je jasna i jaka.

Imamo dobre vesti! Prošla vremena su iza nas, ne morate da imate ogromnu baštu ruža da biste iznenadili vašu dragu!

Cvećara Provansa Dekor je tu i šalje 101 ružu na kućnu adresu vašoj voljenoj osobi! Sve što treba da uradite je da preko online cvećare odaberete aranžman za 101 ružu, da li će to biti buket u lepo dekorisanom papiru, kutiji ili korpici ostaje na vama da odlučite. Sve ruže iz ove bašte čekaju da obraduju ljubav vašeg života.

Koju simboliku nose razne boje ruža?

Crvena ruža je najdominantniji simbol iskazivanja romantične ljubavi i strasti, ruža u ružičastoj boji je simbol zahvalnosti, nežnosti i divljenja, žute ruže su savršen način da iskažete naklonost prijatelju ili uputite lepe želje, dok je narandžasta ruža podseća na vatru i lepotu zalaska Sunca, a bela ruža predstavlja čistotu, nevinost, iskazivanje poštovanja, ali i simbol praštanja, nade i novih početaka.Cvećara Beograd ima sjajna rešenja za poklon ZA NJEGA

Kreativno rešenje za njega je tu za kako bi olakšao odabir poklona za muškarce.

Za brojne proslave, godišnjice i druge specilane prilike Cvećara Beograd je obezbedila razne aranžmane koji sadrže viski i tompus cigare. Poklon za njega je kreativno rešenje koje će muškarci obožavati.

Kao što se devojkama poklanjaju buketi za proslave i specijalne prilike tako se muškarcima poklanja piće kao mali znak pažnja.

Online cvećara nudi razne aranžmane za njega, koji se sastoje od viskija i cigara, a u zavisnosti od prilike i od osobe za koju je namenjen aranžman mogu se i dodati sitnice koje će ga oduševiti. To su kreativni i jedinstveni aranžmani koji se mogu pokloniti za godišnjicu, rođendan ili neku proslavu.

Ljubav se pokazuje delima, a ne rečima. Iznenađenja i sitnice osvežuju vezu, a zahvaljujući malim znacima pažnje osećaj zaljubljenosti traje. Ona je kao ruža. Mora se negovati, čuvati i paziti svakodnevno.

Kada preskočite jedan dan negovanja ruže, njene latice polako kreću da žute i da venu. Tako je i sa ljubavlju. Što se redovnije neguje i čuva duže će biti crvena.

Stranice: [1] 2 3 ... 10